12:49 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τζο Μπάιντεν θα ενημερωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το γραφείο του Δημοκρατικού πολιτικού.

Την πρώτη προεδρική ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας θα έχει σήμερα, Δευτέρα, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Λευκός Οίκος έχει δώσει έγκριση από την Τρίτη, ώστε ο Μπάιντεν να λαμβάνει τις καθημερινές εκθέσεις πληροφοριών του Προέδρου, ως μέρος της διαδικασίας μεταφοράς εξουσίας, εξουσιοδοτημένη από τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών (GSA).

​Ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραχωρήσει την εξουσία στον Μπάιντεν, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι «έστησαν» τις εκλογές του 2020 υπέρ του υποψηφίου τους, έχει επισημάνει τη διαδικασία μετάβασης, συμβουλεύοντας την επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών (GSA), Έμιλι Μέρφι και την ομάδα της να «κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει όσον αφορά τα αρχικά πρωτόκολλα».

Η προεδρική ημερήσια ενημέρωση είναι μια καθημερινή παράθεση των απειλών προς τις ΗΠΑ καθώς και εξελίξεις πληροφοριών που συλλέγει η κοινότητα εθνικής ασφάλειας για την ηγεσία της χώρας.

Πριν από την εξουσιοδότηση του Λευκού Οίκου, η ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Χάρις είχε παραπονεθεί ότι ο Μπάιντεν δεν λαμβάνει καθημερινές αναφορές πληροφοριών, ενώ ο υποτιθέμενος εκλεγμένος Πρόεδρος είχε ήδη πραγματοποιήσει τηλεφωνικές συνομιλίες με διάφορους ηγέτες του κόσμου.

Η βοηθός του για τη μετάβαση, Τζεν Ψάκι, τώρα γραμματέας Τύπου του Μπάιντεν, δήλωσε ότι ήθελαν πρόσβαση στις ενημερώσεις, ώστε να μπορούν να «προετοιμαστούν για να κυβερνήσουν».

Ωστόσο, το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών δήλωσε ότι δεν θα επικοινωνήσει με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν έως ότου η GSA πιστοποιήσει τον Μπάιντεν ως τον πιθανό εκλεγμένο Πρόεδρο.

Tags:
Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK