07:47 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (374)
0 10
Βρείτε μας

Το Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε τα εκλογικά αποτελέσματα πιστοποιώντας τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στην πιστοποίηση της νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προχώρησε ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής του Ουισκόνσιν, Αν Τζέικομπς, υπέγραψε την επίσημη πολιτειακή πιστοποίηση για τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν.

Ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, Τόνι Έβερς, πιστοποίησε τα εκλογικά αποτελέσματα στην Πολιτεία, επιβεβαιώνοντας τη νίκη του Δημοκρατικού υποψήφιου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας: «Σήμερα εκτέλεσα το καθήκον μου πιστοποιώντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και, όπως ορίζει η πολιτειακή και η ομοσπονδιακή νομοθεσία, υπέγραψα το Πιστοποιητικό Βεβαίωσης για τους εκλέκτορες, για τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις».

​Στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στη διαδικασία των εκλογών σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας πως «εργάστηκαν ακούραστα ώστε να διασφαλίσουν πως θα έχουμε ασφαλείς, δίκαιες και αξιόπιστες εκλογές».

​Ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν πιστοποίησε τα εκλογικά αποτελέσματα, ύστερα από την υπογραφή της επίσημης πολιτειακής απόφασης για τα αποτελέσματα, από την πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής του Ουισκόνσιν, Αν Τζέικομπς.

Η επανακαταμέτρηση που είχε ζητήσει το επιτελείο του Τραμπ στις δύο από τις μεγαλύτερες κομητείες, αυτές του Μιλγουόκι και του Ντέιν, επαναβεβαίωσαν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το επιτελείο του Τραμπ έχει πλέον στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να καταθέσει αγωγή, με τον Τραμπ να έχει υποσχεθεί πως αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

 

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (374)
Tags:
Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, κυβερνήτης, ψήφος, αποτελέσματα, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Ουισκόνσιν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK