13:35 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υποτίμηση της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν από την Κίνα δείχνουν σύμφωνα με δημοσίευμα, έγγραφα από το κινεζικό σύστημα υγείας.

Εργαζόμενος στο κινεζικό σύστημα υγείας, διέρρευσε στο CNN 117 σελίδες εσωτερικών εγγράφων από το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι. 

Στα έγγραφα φαίνεται σύμφωνα με το CNN ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα απέκρυπτε ζωτικής σημασίας πληροφορίες για τον κορονοϊό από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Απρίλιο του 2020.

Το CNN υπογραμμίζει ότι τα έγγραφα αυτά δεν δείχνουν σκόπιμη απόκρυψη πληροφοριών αλλά μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ όσων πίστευαν οι αξιωματούχοι και αυτών που ανακοίνωναν στο κοινό.

Τα έγγραφα, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, δείχνουν ότι στα τέλη του 2019 είχε ξεσπάσει στη Χουμπέι επιδημία γρίπης, με 20πλάσια κρούσματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το CNN επισημαίνει ότι η επιδημία της γρίπης και το ξέσπασμα του κορονοϊού δεν συνδέονται, όμως η έκταση της επιδημίας της γρίπης δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η επιδημία της γρίπης είναι πιθανό να δυσκόλεψε τις κινεζικές αρχές να εντοπίσουν και να δώσουν προσοχή σε νέους ιούς.

Η Κίνα αρνείται τους ισχυρισμούς

Η Κίνα έχει απορρίψει επανειλημμένα τις καταγγελίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών ότι σκοπίμως απέκρυψε πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση Τραμπ επιτέθηκε επανειλημμένα στο Πεκίνο για υποτιθέμενη κακή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, με τον Πρόεδρο να τον αποκαλεί «ιό της Κίνας» και άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί η Κίνα να έχει «σκόπιμα» διαδώσει την ασθένεια σε όλο τον κόσμο.

Στα τέλη Σεπτέμβρη ο πρέσβης της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη αντέδρασε μπροστά στις παρατηρήσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Κέλι Κραφτ, που κατηγόρησε την Κίνα πως δεν συνεργάστηκε με τη διεθνή κοινότητα για να νικήσει τον κορονοϊό και να αποτρέψει την εμφάνιση νέων πανδημιών.

«Ως εδώ» είπε ο πρέσβης Ζανγκ Ζουν μιλώντας σε εικονική σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Απορρίπτοντας τους «αβάσιμους» ισχυρισμούς των ΗΠΑ σχετικά με την υποτιθέμενη ευθύνη της Κίνας για την πανδημία και αποκαλώντας την Ουάσινγκτον ως «εντελώς απομονωμένη» από τη διεθνή κοινότητα με εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και πάνω από 200.000 θανάτους, ο Ζανγκ ρώτησε γιατί «με τις πιο προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες στον κόσμο, οι ΗΠΑ κατέληξαν να έχουν τις περισσότερες μολύνσεις και θανάτους στον κόσμο.

Tags:
απόρρητο έγγραφο, SARS-CoV-2, κορονοϊός, πανδημία, Κίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK