14:52 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1909)
0 24
Βρείτε μας

Ανατροπή με την καταγωγή του κορονοϊού, που εξελίχθηκε σε πανδημία. Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την COVID-19 από τα CDC.

Οι λοιμώξεις από COVID-19 φαίνεται πως υπήρχαν στις ΗΠΑ ήδη από τα μέσα του Δεκεμβρίου του 2019, αρκετές εβδομάδες πριν από την επίσημη καταγραφή της νόσου στην Κίνα και περίπου έναν μήνα πριν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε Αμερικανό πολίτη, σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases, 106 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό σε 7.389 δείγματα αίματος αιμοδοτών, σε εννέα Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου.

Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και εστάλησαν στο CDC προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, αντισώματα βρέθηκαν σε 39 δείγματα από την Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον που συλλέχθηκαν μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου.

Επίσης, 67 δείγματα εντοπίστηκαν στη Μασαχουσέτη, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν, την Αϊόβα, το Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άιλαντ μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου.

Ακόμη, τα ευρήματα δείχνουν ότι οι λοιμώξεις του SARS-CoV-2 ενδέχεται να υπήρχαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, νωρίτερα απ' ό,τι είχε αναγνωριστεί στην κινεζική επαρχία της Γουχάν.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2020 σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από την Κίνα, ενώ τέλος, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η ευρεία διασπορά της νόσου δεν ήταν ισχυρή μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αυτή τη στιγμή, oι ΗΠΑ διατηρούν τα «θλιβερά πρωτεία» όσον αφορά τα κρούσματα και τους νεκρούς από την πανδημία, με 14.021.185 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 275.791 θανάτους, αντίστοιχα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1909)
Tags:
Γουχάν, Κίνα, καταγωγή, SARS-CoV-2, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK