14:05 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1574)
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να προμηθευτούν οι ΗΠΑ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εάν αυτό λάβει την τελική έγκριση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις πρώτες αποστολές εμβολίων κατά του κορονοϊού των φαρμακευτικών Pfizer και Moderna στις 15 Δεκεμβρίου και στις 22 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο έγγραφο της επιχειρησιακής ομάδας Operation Warp Speed. 

Οι ημερομηνίες εξαρτώνται από την αδειοδότηση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) των δύο εμβολίων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων της FDA πρόκειται να συσκεφθεί στις 10 Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει τα δεδομένα της Pfizer και να υποβάλει σύσταση με το εάν θα επιτρέψει το εμβόλιο.

Η συμβουλευτική επιτροπή των FDA και CDC για τις πρακτικές ανοσοποίησης θα έχει στη συνέχεια ένα τετραήμερο παράθυρο για να λάβει μια τελική απόφαση.

Έτσι, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer αναμένονται στις 15 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Moderna, η συνεδρίαση της επιτροπής της FDA θα το εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει μια τετραήμερη σύσκεψη, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τις πρώτες αποστολές στις 22 Δεκεμβρίου.

Το CNN πρόσθεσε ότι η επίσημη πρόβλεψη αναμένει ότι περίπου 22,5 εκατομμύρια δόσεις του Pfizer και 18 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna θα παραχθούν τον Δεκέμβριο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1574)
Tags:
έγκριση, FDA, ΗΠΑ, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Pfizer
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK