13:32 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν θα προχωρήσει άμεσα στην άρση των εμπορικών δασμών προς την Κίνα ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει κηρυχθεί νέος εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε στους «New York Times» ότι δεν σκοπεύει να άρει τους δασμούς ύψους 25% στις κινεζικές εισαγωγές αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο. 

«Δεν πρόκειται να κάνω άμεσες κινήσεις, και το ίδιο ισχύει για τους δασμούς. Δεν πρόκειται να προδικάσω τις επιλογές μου» δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν σημείωσε ότι ήθελε να προβεί σε πλήρη αναθεώρηση της υφιστάμενης εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα και να συμβουλευτεί τους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία και την Ευρώπη προκειμένου να αναπτύξει μια «στρατηγική με συνοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνησή του θα ακολουθήσει μια εμπορική πολιτική που θα οδηγούσε προοδευτικά στην αντιμετώπιση των «καταχρηστικών πρακτικών της Κίνας».

Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ υπέγραψε την Εμπορική Συμφωνία Φάσης 1 με την Κίνα, σηματοδοτώντας την προσωρινή ανακωχή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μετά από διμερείς εμπορικές εντάσεις για πάνω από 18 μήνες.

 

Tags:
εμπόριο, Δασμοί, ΗΠΑ, Κίνα, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK