04:50 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τις προτεραιότητες μιας πιθανής κυβέρνησής του αποκάλυψε ο Τζο Μπάιντεν, με δηλώσεις του σε αμερικανική εφημερίδα την Τετάρτη (02/12), τονίζοντας ακόμα ότι «απέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ από το να έχει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο».

Ο Τζο Μπάιντεν, ο διαφαινόμενος νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών δήλωσε, την Τετάρτη (02/12, τοπική ώρα), με την προβλεπόμενη επικράτησή του «έκανε κάτι καλό για τη χώρα, σταματώντας τον Ντόναλντ Τραμπ από τη δεύτερη θητεία του».

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα των «New York Times», ο Μπάιντεν είπε ότι «έχει πολλά να κάνει γι' αυτό και επικεντρώνεται σε αυτά τη δεδομένη στιγμή».

Έτσι, ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί ότι, μόλις βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο, σκοπεύει να εφαρμόσει γρήγορα μέτρα για να περιορίσει περαιτέρω την εξάπλωση της νόσου COVID-19 στο έθνος.

Ο προβλεπόμενος εκλεγμένος Πρόεδρος έχει δηλώσει ότι η ομάδα του θα εργαστεί για την παροχή δωρεάν τεστ κορονοϊού, ενώ θα διευρύνει, επίσης, τη διαθεσιμότητά τους στο ευρύ κοινό.

Επιπλέον, η ομάδα του Μπάιντεν στοχεύει να εγκρίνει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο για να βοηθήσει τους Αμερικανούς και τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν.

Εξετάζοντας την «καλύτερη στρατηγική για την Κίνα»

Υπό την κυβέρνηση Τραμπ, οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παρέμειναν τεταμένες ως αποτέλεσμα των εμπορικών δασμών που έχουν τα δύο έθνη, το ένα το άλλο.

Ο Μπάιντεν είπε στην εφημερίδα ότι για να επιδιορθώσει τα ζητήματα, θα πραγματοποιήσει πρώτα μια «πλήρη ανασκόπηση» των τρεχουσών συμφωνιών και θα ξαναρχίσει συνομιλίες με ξένους συμμάχους.

Ειδικότερα, ο πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος είπε:

«Νομίζω ότι η καλύτερη στρατηγική για την Κίνα είναι αυτή που φέρνει όλους τους συμμάχους μας -ή τουλάχιστον αυτούς που κάποτε ήταν- στην ίδια σελίδα. Θα είναι σημαντική προτεραιότητα για μένα κατά τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας μου να προσπαθήσω να μας επιστρέψουμε στην ίδια σελίδα με τους συμμάχους μας».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με συμμάχους στην Ασία και στην Ευρώπη θα είναι απαραίτητες «ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε μια συνεκτική στρατηγική».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μπάιντεν εξήγησε ότι οι στόχοι του με το Πεκίνο «θα είναι να ακολουθήσει εμπορικές πολιτικές που πραγματικά επιφέρουν πρόοδο στις καταχρηστικές πρακτικές της Κίνας, δηλαδή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, προϊόντα ντάμπινγκ, παράνομες επιδοτήσεις σε εταιρείες».

Επιπλέον ο Μπάιντεν ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην ενέργεια, στη βιοτεχνολογία, στα προηγμένα υλικά και στην τεχνητή νοημοσύνη που είναι ώριμες για κρατικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος τόνισε:

«Δεν πρόκειται να συνάψω καμία νέα εμπορική συμφωνία με κανέναν έως ότου έχουμε πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις εδώ στην πατρίδα και για τους εργαζομένους μας».

Δεν θα μείνει πίσω η αγροτική Αμερική

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι η αγροτική Αμερική είχε «ξεχαστεί» από τους Δημοκρατικούς, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα δεν θα μπορεί να προχωρήσει χωρίς υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν είπε:

«Ξέρετε, πραγματικά έχει να κάνει με το ζήτημα της αξιοπρέπειας, πώς αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους. Νομίζω ότι απλά αισθάνονται ξεχασμένοι. Νομίζω ότι τους ξεχάσαμε».

Ο ίδιος, μάλιστα. υπογράμμισε την ανάγκη «ανοικοδόμησης της μεσαίας τάξης», αναφερόμενος στην «αγροτική Αμερική«.

Tags:
ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK