22:36 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
0 01
Βρείτε μας

Στη θέση του, δηλαδή στην ομάδα καταπολέμησης της νόσου COVID-19 στις ΗΠΑ, προτίθεται να διατηρήσει τον Άντονι Φάουτσι ο διαφαινόμενος νικητής των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών, Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε την Πέμπτη (03/12, τοπική ώρα).

Ο διαφαινόμενος νικητής των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών, Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε, την Πέμπτη (03/12, τοπική ώρα), πως ζήτησε από τον επιδημιολόγο, δρ Άντονι Φάουτσι, να παραμείνει στην ομάδα καταπολέμησης της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Χαρακτηριστικά, ο Μπάιντεν είπε σε συνέντευξή του στο CNN:

«Του ζήτησα (σ.σ. του Φάουτσι) να παραμείνει στον ίδιο ακριβώς ρόλο που είχε για τους προηγούμενους Προέδρους και του ζήτησα να είναι επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος και για εμένα και να είναι μέλος της ομάδας για τη νόσο COVID-19».

Ακόμα, ο διαφαινόμενος εκλεγμένος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι θα είναι «χαρούμενος» που θα κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό, μόλις ο Φάουτσι επιβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο είναι ασφαλές.

Ο ίδιος δήλωσε:

«Είναι η στιγμή που θα σταθώ ενώπιον του λαού και θα κάνω το εμβόλιο. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα του εμβολίου να λειτουργήσει. Ήδη οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακά χαμηλοί και έχει σημασία τι κάνουν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος».

Για τις πρώτες 100 ημέρες της προβλεπόμενης διακυβέρνησής του, όπως ανέφερε, θα ζητήσει από τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα σημειωθεί πτώση των καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φάουτσι είναι γνωστό ότι έχει τεταμένες σχέσεις με τον νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι δύο έχουν διατυπώσει αντιφατικές συστάσεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και στις ΗΠΑ, ο επιδημιολόγος εντάχθηκε στην ομάδα καταπολέμησης του κορονοϊού του Τραμπ ως ένα από τα κορυφαία μέλη της.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Άντονι Φάουτσι, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK