06:57 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 0 0
Βρείτε μας

Αγωγή στην Πολιτεία της Τζόρτζια κατέθεσε η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), ζητώντας ακύρωση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), κατέθεσε αγωγή στην Τζόρτζια, επιδιώκοντας να ακυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αμερικανικών προεδρικών εκλογών αφού «δεκάδες χιλιάδες παράνομες ψήφοι» καταμετρήθηκαν.

Στην αγωγή ζητάται τα αποτελέσματα των εκλογών να θεωρηθούν «άκυρα».

Ο Ρέι Σ. Σμιθ, επικεφαλής νομικός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δήλωσε:

«Αυτό που κατατέθηκε σήμερα καταδεικνύει σαφώς ότι υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες παράνομες ψήφοι που υποβλήθηκαν, προσμετρήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες που ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζει να πιστοποιήσει. Οι μαζικές παρατυπίες, τα λάθη και η πιθανή απάτη παραβιάζουν τον εκλογικό κώδικα της Τζόρτζια, καθιστώντας αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πραγματικό αποτέλεσμα στην Πολιτεία».

​Ακόμα, η ανακοίνωση αποκάλυψε ότι η αγωγή περιλαμβάνει, επίσης, ένορκη ένορκη δήλωση από κατοίκους της Τζόρτζια που -μεταξύ άλλων- ισχυρίζονται ότι είδαν «αποτυχία επεξεργασίας και διασφάλισης της ψηφοφορίας, αποτυχία επαλήθευσης των υπογραφών σε απόντα ψηφοδέλτια».

Η εν λόγω αγωγή έρχεται λίγο μετά την παρουσίαση βίντεο στην Επιτροπή της Γερουσίας της Πολιτείας, στο οποίο λέγεται ότι δείχνει τους εκλογικούς υπαλλήλους, στην κομητεία Φάλτον, να μένουν πίσω και να βγάζουν επιπλέον ψηφοδέλτια για να τα προσμετρήσουν μέσα στη νύχτα, αφότου έφυγαν οι παρατηρητές.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, ωστόσο, θα είναι γνωστά μετά την ψηφοφορία του Εκλεκτορικού Κολεγίου, στις 14 Δεκεμβρίου.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK