08:04 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Αποχώρηση σχεδόν όλων των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Σομαλία διέταξε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), πως ο Πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την απόσυρση σχεδόν όλων των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Σομαλία.

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- το εξής:

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε το Υπουργείο Άμυνας και τη Διοίκηση των ΗΠΑ της Αφρικής να επανατοποθετήσουν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού και των περιουσιακών στοιχείων έξω από τη Σομαλία έως τις αρχές του 2021».

Το Yπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι ορισμένα στρατεύματα ενδέχεται να ανατεθούν σε άλλες περιοχές εκτός της Ανατολικής Αφρικής.

Ακόμα, στην ανακοίνωση προστίθεται:

«Ωστόσο, οι υπόλοιπες δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν από τη Σομαλία σε γειτονικές χώρες προκειμένου να επιτρέψουν στις διασυνοριακές επιχειρήσεις τόσο των ΗΠΑ όσο και των δυνάμεων των εταίρων τους να διατηρήσουν πίεση ενάντια σε βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Σομαλία».

Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένο σε όλους τους εταίρους από την Αφρική και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη μέσω μιας προσέγγισης ολόκληρης της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, Μαρκ Μάιλι, είπε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την τροποποίηση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Σομαλία προκειμένου να καταπολεμήσουν την τρομοκρατική ομάδα Αλ Σαμπάμπ, η οποία είναι συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα.

Tags:
απόσυρση, αμερικανικός στρατός, Σομαλία, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK