12:25 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1523)
0 20
Βρείτε μας

Ο FDA ενέκρινε, την Πέμπτη (17/12, τοπική ώρα), το εμβόλιο της Moderna για τη νόσο COVID-19 και, μάλιστα, αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού οργανισμού ψήφισε υπέρ (20-0) για έκτακτη χρήση του στις ΗΠΑ.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων του Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) ψήφισε, την Πέμπτη (17/12, τοπική ώρα), ομόφωνα -επί των παρόντων- υπέρ (20-0) της έγκρισης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna, που αφορά στη νόσο COVID-19, σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Πάντως, ο Μάικλ Κουρίλα, διευθυντής της Κλινικής Καινοτομίας στο Εθνικό Κέντρο Αναπτυγμένων Μεταφορικών Επιστημών, ήταν ο μόνος που απείχε από την ψηφοφορία.

Ο Κουρίλα δήλωσε ότι δεν ήταν αρκετά σίγουρος για το «ναι», επειδή πίστευε ότι η διατύπωση της άδειας περί χρήσης έκτακτης ανάγκης ήταν «αρκετά ευρεία».

Με την έγκριση του εμβόλιο της Moderna, το Συμβούλιο γνωστοποιεί ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του FDA.

Αξιωματούχοι Υγείας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna ή των Pfizer-BioNTech έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Hill».

Όπως είναι γνωστό, και τα δύο εμβόλια, τα οποία απαιτούν δύο δόσεις, χρησιμοποιούν το mRNA για να ενημερώσουν τα κύτταρα του σώματος ώστε να δημιουργήσουν αντίγραφα της εξωτερικής ακίδας πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Το σώμα, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτά τα αντίγραφα ως εργαλεία εκμάθησης και αρχίσει να ανιχνεύει και να επιτίθεται στον ιό.

Βάσει μιας συμφωνίας, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τη Moderna, οι ΗΠΑ πρόκειται να λάβουν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, αυτόν τον μήνα, και άλλες 100 εκατομμύρια κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1523)
Tags:
COVID-19, Moderna, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, ΗΠΑ, FDA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK