06:34 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για πρώτη φορά στην προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε βέτο που άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε νομοσχέδιο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατάφερε να συγκεντρώσει τη Δευτέρα αρκετές ψήφους, ώστε να παρακάμψει το βέτο που είχε ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσε στο αμυντικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών.

Το νομοσχέδιο ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προωθηθεί πλόεν στη Γερουσία, η οποία θα πρέπει επίσης να ψηφίσει για να παρακάμψει το βέτο.

Υπενθυμίζεται πως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο άμυνας που ψηφίστηκε και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. Είχε δεσμευθεί να το πράξει νωρίτερα, ιδίως επειδή το νομοσχέδιο δεν είχε καταργήσει την Ενότητα 230 - έναν νόμο που προστατεύει τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες από αγωγές για το περιεχόμενό τους.

Η απόρριψη του βέτο

Είναι η πρώτη φορά στην προεδρία του Τραμπ που βέτο του προέδρου απορρίφθηκε από το Σώμα. Ο πρόεδρος άσκησε βέτο στον Εθνικό Νόμο περί Άδειας Άμυνας (NDAA) την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον για έλλειψη κατάργησης του Τμήματος 230, του νόμου δηλαδή που προστατεύει τις εταιρείες πληροφορικής από την ευθύνη για αυτό που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους και επιμένοντας ότι «πρέπει να προστατεύσει τα Εθνικά Μνημεία μας και επιτρέπουν την απομάκρυνση στρατιωτικών από μακριά, και εδάφη που δεν μας εκτιμούν».

«Δεν θα αντέξω να παρακολουθώ αυτή τη φάρσα ενός νομοσχεδίου, χωρίς να κυριαρχεί επί των μεγάλων τεχνλογικών εταιρειών (Big Tech). Τερματίστε το Τμήμα 230 τώρα, προτού να είναι πολύ αργά. Τόσο κακό για τη χώρα μας. Δείξτε θάρρος και κάντε ό, τι είναι σωστό !!» έγραψε σε ανάρτησή του ο Τραμπ στις 26 Δεκεμβρίου.

Tags:
τεχνολογικές εταιρείες, εταιρείες, Ντόναλντ Τραμπ, ψηφοφορία, βέτο, άμυνα, Νομοσχέδιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK