13:11 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 01
Βρείτε μας

Αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να μην αναγνωριστούν οι ψήφοι του Ουισκόνσιν κατέθεσε το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ που δεν αποδέχεται την ήττα του.

Μέσω του Ουισκόνσιν προσπαθεί αυτή τη φορά το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της νομικής ομάδας του επιτελείου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, κατατέθηκε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να μην αναγνωριστούν τα εκλογικά αποτελέσματα στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, επικαλούμενοι εκλογική απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του Ουισκόνσιν «επέτρεψε [να καταμετρηθούν] πάνω από 50.000 παράνομες ψήφοι απόντων, κατά παράβαση του άρθρου ΙΙ του Συντάγματος των ΗΠΑ και του νόμου της πολιτείας του Ουισκόνσιν».

Υπενθυμίζεται πως, η νομική ομάδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται οτι υπήρξε εκλογική απάτη σε πολιτείες – κλειδιά για την αμερικανική προεδρία κατά την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, με τον Τραμπ να αρνείται να παραχωρήσει τον προεδρικό θώκο στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τη θέση του, παρά το γεγονός πως το Εκλεκτορικό Κολέγιο έχει δώσει την έγκρισή του νωρίτερα τον Δεκέμβριο.

Η νομική ομάδα του Τραμπ επιδιώκει «να επισπεύσει την εξέταση» πριν από τις 6 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία το Κογκρέσο θα εξετάσει την έγκριση του Εκλεκτορικού Κολεγίου.

Η κατάθεση της αγωγής σηματοδοτεί τη δεύτερη συνταγματική πρόκληση της εκστρατείας σε αυτό που ισχυρίζεται ο Τραμπ ως «παράνομη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου», με την πρώτη αγωγή να έχει υποβληθεί στις 20 Δεκεμβρίου στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Ρεπουμπλικανοί, Δημοκρατικοί, Ρούντι Τζουλιάνι, Ανώτατο Δικαστήριο, Ουισκόνσιν, ψήφος, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, εκλογές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK