23:14 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1134)
0 30
Βρείτε μας

Νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, ο οποίος έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, βρέθηκε θετικός στον ιό ύστερα από μία εβδομάδα.

Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια ο οποίος έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό περίπου μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό του, όπως ενημερώνει το αμερικανικό δίκτυο ABC News και αναμεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

O Matthew W., δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το πλήρες όνομά του για λόγους προστασίας της ταυτότητάς του, νοσηλευτής σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα στην Καλιφόρνια, ενημέρωσε μέσω Facebook ότι εμβολιάστηκε στις 18 Δεκεμβρίου.

Το χέρι του τον πονούσε για περίπου μία ημέρα, αλλά δεν είχε εμφανίσει άλλες παρενέργειες από τον εμβόλιο.

Έξι ημέρες αργότερα, όμως, παραμονή των Χριστουγέννων αρρώστησε ύστερα από βάρδια σε μονάδα COVID-19. Ένιωσε ρίγη, έντονη μυαλγία αλλά και κόπωση.

Πήγε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε για κορονοϊό και αποδείχθηκε πως ήταν θετικός στη νόσο.

Ο Christian Ramers, ειδικός στη λοιμωξιολογία, σημέιωσε πως πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο δεν αναμενόταν.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι χρειάζονται περί τις 10 με 14 ημέρες για να αρχίσει η προστασία του εμβολίου. Η πρώτη δόση, πιστεύουμε, ότι σού δίνει ανοσία της τάξης του 50%, ενώ χρειάζεται και η δεύτερη δόση για να αυξηθεί στο 95%», είπε ο Ramers.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1134)
Tags:
Pfizer, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK