15:42 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1917)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως έγινε η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ όπου εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού μετά το Κολοράντο.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνουν γνωστό πως εντοπίστηκε κρούσμα του νέου στελέχους του κορονοϊού στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εξέδωσαν ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσον.

Έτσι, η Καλιφόρνια γίνεται η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που εντοπίζει κρούσμα του νέου στελέχους, μετά από ανακοίνωση που έγινε την Τρίτη από τον κυβερνήτη του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις σχετικά με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας μετάλλαξης του ιού στην πολιτεία και στη χώρα γενικότερα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, «Μόλις πριν από μια ώρα ενημερωθήκαμε πως, αυτή η νέα μετάλλαξη, αυτό το νέο στέλεχος έχει εντοπιστεί εδώ στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στη νότια Καλιφόρνια».

Το πρώτο περιστατικό των ΗΠΑ στο Κολοράντο

Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού επιβεβαιώθηκε στο Κολοράντο νωρίτερα την Τρίτη, σε άνδρα ηλικίας περίπου 20 ετών. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Τζάρεντ Πόλις, το άτομο ήταν απομονωμένο και δεν είχε ιστορικό ταξιδιού. Η υπόθεση του Κολοράντο αποτέλεσε την πρώτη καταχωρημένη περίπτωση της νέας μετάλλαξης του ιού στις ΗΠΑ.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, που λέγεται ότι είναι πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη του ιού, ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αναστείλουν προσωρινά την ταξιδιωτική σύνδεση με τη χώρα.

Εκτός από τη Βρετανία, το νέο στέλεχος έχει εντοπιστεί πλέον σε πολλές άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες.

Οι ΗΠΑ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτου στον κόσμο ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, με περισσότερα από 19 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και πάνω από 341.000 θάνατους.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, η Καλιφόρνια έχει 2.218.142 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας έχουν αγγίξει τους 24.958.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1917)
Tags:
θάνατοι, κυβερνήτης, Κολοράντο, Μεγάλη Βρετανία, μετάλλαξη, κρούσματα, κρούσμα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK