01:17 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
0 03
Βρείτε μας

«Στις αρχές του 2021 κάθε Αμερικανός θα έχει πρόσβαση στο εμβόλιο» τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Τον ρόλο που έπαιξε η κυβέρνησή του στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού εγκωμίασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, λίγες εβδομάδες πριν αφήσει τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ επέστρεψε στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, εν μέσω της πολιτικής σύγκρουσης στο Κογκρέσο για τον ετήσιο προϋπολογισμό του Πενταγώνου αλλά και για το νέο νομοσχέδιο με μέτρα ανακούφισης από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.

Στο τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο οποίος στο τέλος του μήνα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, επιτέθηκε στους επικριτές του για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις αυτής της χρονιάς (του 2020), οι Αμερικανοί έδειξαν απίστευτη θάρρος, δύναμη, επιμονή και αποφασιστικότητα και μαζί πετύχαμε πραγματικά ιστορικές νίκες που κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατές» δήλωσε ο Τραμπ στο βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter.

Τόνισε ότι η εισβολή της πανδημίας στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο οδήγησε στη μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία κινητοποίηση, «έσωσε ετομμύρια ζωές Αμερικανών».

«Ξανά και ξανά μας είπαν ότι θα ήταν αδύνατο να αναπτυχθεί εμβόλιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι ειδικοί το θεωρούν απόλυτα αδιανόητο. Έλεγαν "ο Τραμπ υπερβάλλει, δε γίνεται". Και το καταφέραμε, πολύ πριν το τέλος της χρονιάς. Είπαν ότι θα χρειαζόταν ένα ιατρικό θαύμα και αυτό ακριβώς έγινε. Για χρόνια θα μιλάμ γι'αυτό. Θα μιλούν γι'αυτό το πολύ πολύ μεγάλο πράγμα που κάναμε με τα εμβόλια» τόνισε ο Τραμπ. 

Και υποσχέθηκε ότι στις αρχές του 2021, κάθε Αμερικανός θα έχει πρόσβαση στο εμβόλιο, ενώ οι ΗΠΑ θα στείλει εμβόλια σε όλες τις χώρες «για να τερματιστεί η πανδημία μια και καλή».

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνησή του χορήγησε οικονομική βοήθεια 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όσους επλήγησαν από την πανδημία και έσωσε τις δουλειές 51 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1140)
Tags:
COVID-19, ΗΠΑ, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK