02:07 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Αδιανόητο περιστατικό σε νοσοκομείο του Μιλγουόκι, όπου ένας φαρμακοποιός φέρεται να ευθύνεται για την καταστροφή περισσότερων από 500 δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Χειροπέδες σε έναν εργαζόμενο νοσοκομείου σε προάστιο του Μιλγουόκι, ο οποίος κατηγορείται ότι κατέστρεψε εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna, βγάζοντάς τες κρυφά από το ψυγείο τα βράδια, πέρασαν οι Αρχές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με το Associated Press, ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν στο φαρμακείο νοσοκομείου της ΜΚΟ «Advocate Aurora Health», φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, ενώ βρίσκεται υπό κράτηση.

Τα κίνητρα του υπαλλήλου που απολύθηκε δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Γνώριζε πάντως πως έτσι κατέστρεφε τις δόσεις και όσοι τις λάμβαναν δεν θα είχαν την παραμικρή ανοσία απέναντι στον φονικό ιό.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της ΜΚΟ ανέφερε ότι ο φαρμακοποιός έβγαλε από το ψυγείο 57 φιαλίδια με εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna την παραμονή των Χριστουγέννων. Έπειτα τα τοποθέτησε ξανά στη θέση τους, για να το επαναλάβει το επόμενο βράδυ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα φιαλίδια περιείχαν δόσεις για τον εμβολιασμό 570 ανθρώπων.

Για καλή τύχη ωστόσο όσων επρόκειτο να εμβολιαστούν, ένας άλλος υπάλληλος του φαρμακείου βρήκε τα φιαλίδια εκτός ψυγείου το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, ενώ όταν ζήτησε εξηγήσεις από το συνάδελφό του, εκείνος ισχυρίστηκε ότι τα έβγαλε προκειμένου να πάρει κάτι από το πίσω μέρος του ψυγείου και στη συνέχεια «ξέχασε» να τα βάλει ξανά στη θέση τους.

Δεν έγινε ωστόσο πιστευτός, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε καταγγελία στις Αρχές. Μετά από αρκετές ανακρίσεις ενώπιον ελεγκτών του συστήματος υγείας που ερεύνησαν το περιστατικό, παραδέχθηκε τελικά τις πράξεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για 12 ώρες. Ως εκ τούτου κάποιες από τις δόσεις χρησιμοποιήθηκαν για τον εμβολιασμό 57 ατόμων, ωστόσο οι υπόλοιπες πετάχτηκαν, αφού είχαν καταστραφεί.

Η αξία τους ανέρχεται μεταξύ 8.000 και 11.000 δολαρίων, ωστόσο αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα, αφού ακόμα παρατηρείται έλλειψη δόσεων του εμβολίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση. Και ανάγκη φυσικά...

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, Αμερική, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK