06:30 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 10
Βρείτε μας

Ομάδα γερουσιαστών πρόκειται να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα του εκλεκτορικού κολεγίου και να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, κατά τη Σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης.

Έντεκα Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές των ΗΠΑ σχεδιάζουν να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα του εκλεκτορικού κολεγίου, την επόμενη εβδομάδα, όταν θα και θα συγκληθεί το Κογκρέσο για να επικυρώσει τη νίκη του υποψήφιου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική κοινή ανακοίνωση των γερουσιαστών που επικαλείται το «Hill», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- το εξής:

«Το Κογκρέσο θα πρέπει να διορίσει αμέσως μια Εκλογική Επιτροπή, με πλήρη διερευνητική αρχή, για τη διενέργεια έκτακτου δεκαήμερου ελέγχου των εκλογών στις αμφισβητούμενες Πολιτείες».

Επτά νυν και τέσσερα εκλεγμένα μέλη του Σώματος τάχθηκαν υπέρ αξιολόγησης του πορίσματος της Επιτροπής και, εάν είναι απαραίτητο, της πραγματοποίησης ειδικής νομοθετικής Συνόδου για την πιστοποίηση των προσαρμοσμένων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ακόμα, οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές επισημαίνουν:

«Κατά συνέπεια, σκοπεύουμε να ψηφίσουμε στις 6 Ιανουαρίου για να απορρίψουμε τους εκλέκτορες από αμφισβητούμενες Πολιτείες, εκτός και έως ότου ολοκληρωθεί αυτός ο δεκαήμερος έλεγχος έκτακτης ανάγκης».

Μεταξύ των υπογραφόντων είναι ο Τεντ Κρουζ, ο Ρον Τζόνσον, ο Τζον Κένεντι και η Μάρσα Μπλάκμπερν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν αναδείχθηκε ως νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου από το εκλεκτορικό κολέγιο, στις 14 Δεκεμβρίου 2020, αφού και οι 50 Πολιτείες πιστοποίησαν επίσημα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλέκτορες και ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, 232.

Ωστόσο, ο Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του, κάνοντας λόγο για εκλογική απάτη, παρά το ότι απορρίφθηκαν σχεδόν όλες από τις 60 αγωγές που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία του κατά τον περασμένο μήνα.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα συγκληθεί σε κοινή συνεδρίαση, στις 6 Ιανουαρίου, για να επιβεβαιώσει την ψηφοφορία του εκλεκτορικού κολεγίου, με τον Αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς, να προεδρεύει της Συνόδου.

Η ορκωμοσία του Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Γερουσία ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK