01:54 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσίευμα αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα), έκανε λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με αξιωματούχο της Τζόρτζια και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να του ζήτησε να βρει άλλες 11.780 ψήφους ώστε να ανατραπεί το αποτέλεσμα υπέρ του Τζο Μπάιντεν στην Πολιτεία, κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Επανακαταμέτρηση των ψήφων, και μάλιστα υπέρ του, στην Τζόρτζια φέρεται να ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από τον αξιωματούχο της Πολιτείας Μπραντ Ραφενσμπέργκερ, όπως αναφέρει -την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα)- σε δημοσίευμά της η «Washington Post», η οποία υποστηρίζει ότι έλαβε γνώση της συγκεκριμένης τηλεφωνικής συνομιλίας διάρκειας μιας ώρας.

Σύμφωνα με το αντίγραφο της ηχογράφησης, ο Τραμπ κολακεύει και, στη συνέχεια, επικρίνει και απειλεί ακόμα και τον Ραφενσμπέργκερ.

Μάλιστα, ο Τραμπ φέρεται να λέει στον αξιωματούχο το εξής:

«Κοίτα, λοιπόν, το μόνο που θέλω να κάνω είναι απλώς να βρω 11.780 ψήφους, που είναι περισσότερες από όσες έχουμε. Επειδή κερδίσαμε στην Πολιτεία. Αποκλείεται να έχουμε χάσει στην Τζόρτζια! Αποκλείεται! Κερδίσαμε με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους».

Έπειτα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι εάν ο Ραφενσμπέργκερ δεν βρει αυτές τις ψήφους, τότε αυτός και ο Ράιαν Τζέρμανι, ο νομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα υπόκεινται σε ποινική ευθύνη για την παράνομη καταστροφή ψήφων και για την παρεμπόδιση της έρευνας.

Χαρακτηριστικά, ο Τραμπ φέρεται να λέει:

«Αυτό είναι ποινικό αδίκημα και δεν μπορείς να το αφήσεις να συμβεί. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για εσένα και για τον Ράιαν, τον δικηγόρο σου».

Υπενθυμίζεται ότι η επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια έγινε τρεις φορές και σε όλες ως νικητής της διαδικασίας αναδείχθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, με μικρό προβάδισμα και, ως εκ τούτου, εκείνος εξασφάλισε και τους 16 εκλέκτορες της Πολιτείας κατά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Η ορκωμοσία του Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, ο Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του, κάνοντας λόγο για εκλογική απάτη, παρά το ότι απορρίφθηκαν σχεδόν όλες από τις 60 αγωγές που υπέβαλε η προεκλογική εκστρατεία του κατά τον περασμένο μήνα.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Washington Post, Τζόρτζια, ψήφος, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK