14:37 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ επανεξελέγη, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα), η Νάνσι Πελόζι που προέρχεται από τους Δημοκρατικούς.

Μια ακόμα διετή θητεία ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις ΗΠΑ, εξασφάλισε η προερχόμενη από τους Δημοκρατικούς, Νάνσι Πελόζι, την Κυριακή (03/01, τοπική ώρα).

Συγκεκριμένα, η Πελόζι πήρε 216 ψήφους και ο Κέβιν ΜακΚάρθι, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έλαβε 208, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων έχοντας 222 έδρες έναντι 211 της άλλης παράταξης.

Ακόμα, από δύο ψήφους πήραν άλλοι υποψήφιοι και τρία μέλη επέλεξαν το «παρών». 

Η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη σύγκληση του 117ου Εθνικού Συνεδρίου των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον.

Μπορεί η Βουλή των Αντιπροσώπων να ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, αλλά η κατάσταση στη Γερουσία δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει πριν από τις 5 Ιανουαρίου, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

Το Κογκρέσο έχει προγραμματιστεί, επίσης, να συγκληθεί σε κοινή συνεδρίαση, στις 6 Ιανουαρίου, για να επικυρώσει τα αποτελέσματα του εκλεκτορικού κολεγίου μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Tags:
Βουλή των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK