01:27 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διανείμει περισσότερες από 13 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε Πολιτείες και εδάφη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά μόνο περίπου 4 εκατομμύρια έχουν χορηγηθεί.

Νοσοκομεία που δεν χορηγούν τα εμβόλια κατά της COVID-19 εντός μιας εβδομάδας από τη λήψη τους θα τιμωρηθούν με μεγάλα πρόστιμα και θα τους απαγορευτεί να λάβουν περαιτέρω δόσεις, δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε τα νοσοκομεία που αποτυγχάνουν να χρησιμοποιήσουν τις δόσεις των εμβολίων εντός μιας εβδομάδας από την παραλαβή τους ότι όχι μόνο θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως 100.000 $ αλλά και θα αποκοπούν από τη μελλοντική διανομή εμβολίων.

Άλλωστε, ο Αμερικανός πολιτικός έχει επανειλημμένα επικρίνει την ανάπτυξη των εμβολιασμών ως μια διαδικασία που καθυστερεί υπερβολικά πολύ.

«Δεν θέλω το εμβόλιο σε ψυγείο ή καταψύκτη, το θέλω στο χέρι κάποιου», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας και πρόσθεσε πως: «Πρέπει να γίνει η διανομή των εμβολίων πιο γρήγορα».

Μάλιστα, τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έλαβαν την Κυριακή την... απειλητική επιστολή του Κουόμο που επισημαίνει πως: «Εάν δεν εκτελέσετε σωστά αυτή τη διαδικασία, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του νοσοκομείου».

Ωστόσο, επικριτές επεσήμαναν ότι ο Κουόμο ευθύνεται μόνος του για τη μικρότερη «λειτουργική αποδοτικότητα» πολλών κρατικών νοσοκομείων, καθώς μείωσε δραματικά τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγειονομική περίθαλψη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2011, προχωρώντας ακόμη και με βαθιές περικοπές στη Medicaid φέτος παρά την πανδημία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
Tags:
νοσοκομεία, νοσοκομείο, πρόστιμα, πρόστιμο, COVID-19, κορονοϊός, ΗΠΑ, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο, Νέα Υόρκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK