04:31 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι ήταν, και συνεχίζει να είναι, μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Με μια κοινή τους ανακοίνωση την Τρίτη (05/01) οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνωστοποίησαν ότι η επίθεση από χάκερ που παραβίασε, τον περασμένο μήνα, το λογισμικό παρακολούθησης δικτύου της εταιρείας SolarWinds ήταν ρωσικής προέλευσης, με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές του FBI, της Υπηρεσίας Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (CISA), του Γραφείου του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών (ODNI) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), λιγότερες από δέκα κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επηρεάστηκαν από το χακάρισμα στο λογισμικό της SolarWinds «Orion», ενώ η «επίμονη κρυφή απειλή εναντίον κυβερνητικών και μη κυβερνητικών δικτύων είναι πιθανότατα ρωσικής προέλευσης».

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε ότι ήταν, και συνεχίζει να είναι, μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών. Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να κατανοήσουμε την πλήρη έκταση της επίθεσης και να ανταποκριθούμε ανάλογα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, όταν χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στο λογισμικό Orion της SolarWinds, το οποίο χρησιμοποιείται από αρκετές μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολλές εταιρείες. Η CISA κάλεσε έτσι εκτάκτως τους κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ καθώς και ιδιωτικούς χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της SolarWinds.

Tags:
Ρωσία, χάκερ, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοεπίθεση, ΗΠΑ, Αμερική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK