18:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα δίνοντας εντολή να απαγορευθεί η χρήση ή οι συναλλαγές με οκτώ κινέζικες τεχνολογικές εφαρμογές.

Εκτελεστική εντολή για απαγόρευση χρήσης ή χρηματοοικονομικών συναλλαγών με οκτώ κινεζικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της Alipay, της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας πληρωμής στον κόσμο με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, καθώς και με τις CamScanner, SHAREit, WPS Office, VMate, Tencent QQ, WeChat Pay και QQ Wallet, εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρεται στην εντολή του Αμερικανού προέδρου «Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα της ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] και του ΚΚΚ [Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας] για κλοπή ή απόκτηση προσωπικών δεδομένων πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών, καθιστά σαφές ότι υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθεί μαζική συλλογή δεδομένων για την προώθηση της οικονομικής και εθνικής ατζέντας ασφάλειας της Κίνας».

Όπως συμπληρώνεται στο εκτελεστικό διάταγμα, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτιμήσει ότι πολλές κινεζικές συνδεδεμένες εφαρμογές λογισμικού, συλλαμβάνουν αυτόματα πληθώρα πληροφοριών από εκατομμύρια χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων προσωπικά αναγνωρίσιμων πληροφοριών και ιδιωτικών πληροφοριών, που θα επέτρεπαν στη ΛΔΚ και το Κ.Κ.Κ. πρόσβαση στις πληροφορίες».

Η εντολή που εκδόθηκε την Τρίτη, αναθέτει στο Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ να αποφασίζει ποιες συναλλαγές θα απαγορευτούν.

Οι προσπάθειες του Τραμπ να εμποδίσει κινέζικες εταιρείες από την αμερικανική αγορά

Πέρυσι, ο Τραμπ προσπάθησε επίσης να απαγορεύσει το QQ Wallet και το WeChat, τον κύριο αντίπαλο της Alipay, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι εφαρμογές ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια εμπόδισαν την άμεση απαγόρευση του WeChat τον Οκτώβριο. Η Tencent απέρριψε τις κατηγορίες του DoJ, υποστηρίζοντας ότι «ενσωματώνει τα υψηλότερα πρότυπα απορρήτου χρήστη και ασφάλειας δεδομένων».

Ο Τραμπ έχει κάνει μαύρη λίστα εκατοντάδων κινεζικών εταιρειών με διάφορους τρόπους τα τελευταία χρόνια, ισχυριζόμενος ότι οι σχέσεις τους με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή την κινεζική κυβέρνηση τις έχουν καταστήσει ανασφαλείς. Σε αυτές περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Huawei, China Mobile και China Telecom. Οι κινεζικές αρχές και εταιρικά πρόσωπα έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όπως και η απαγόρευση του WeChat, ορισμένες από τις κινήσεις του Τραμπ αντιμετώπισαν αντίδραση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας προσπάθειας να εξαναγκαστεί το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταργήσει τους κινέζους γίγαντες τηλεπικοινωνιών. Νωρίτερα την Τρίτη, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι διέκοψε την απαγόρευση συναλλαγών ορισμένων εταιρειών και θα συνεχίσει να επιτρέπει την εμπορία μετοχών της China Telecom, της China Unicom και της China Mobile.

Tags:
εφαρμογή, διάταγμα, χρηματιστήριο, τεχνολογικές εταιρείες, εταιρείες, εταιρεία, Τεχνολογία, Κίνα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK