12:12 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζουν να επικαλεστούν την 25η Τροπολογία ώστε να απαλλάξουν τον Πρόεδρο από τα καθήκοντά του.

Την 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος εξετάζουν να επικαλεστούν μέλη του υπουργικού συμβουλίου της ίδιας της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, ανέφερε το δίκτυο CBS News.

​Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εξετάζεται ύστερα από την αλλαγή κατεύθυνσης αρκετών Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι αν και στην αρχή ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν ένσταση για τα εκλογικά αποτελέσματα, ύστερα από τα γεγονότα στο Καπιτώλιο αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε ένσταση, πιστοποιώντας έτσι την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS, η πρόταση για επίκληση της 25ης Τροπολογίας δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα επισήμως στον αντιπρόεδρο της χώρας, Μάικ Πενς.

Αλλαγές κατεύθυνσης από Ρεπουμπλικάνους

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, είναι το γεγονός πως μετά την αναταραχή, αρκετοί έχουν αντιστρέψει την πρόθεσή τους να ασκήσουν ένσταση για την πιστοποίηση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ένα από τα παραδείγματα είναι η γερουσιαστής Κέλι Λέφλερ, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην αίθουσα της Γερουσίας, δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει ένσταση μετά τη σημερινή βίαιη πολιορκία του κτιρίου του Καπιτώλιου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Λέφλερ: «Όταν έφτασα στην Ουάσινγκτον σήμερα το πρωί, είχα απόλυτα την πρόθεση να αντιταχθώ στην πιστοποίηση των εκλογικών ψήφων, ωστόσο, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα, με ανάγκασαν να επανεξετάσω και δεν μπορώ τώρα να ασκήσω ένσταση με καλή συνείδηση στην πιστοποίηση αυτών των εκλογών».

Από την άλλη πλευρά, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζος Χάουλι κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας δεν ανέτρεψε την απόφασή του να αντιταχθεί στις ψηφοφορίες του Εκλεκτορικού Κολεγίου.

«Είναι ζωτικής σημασίας αυτό που κάνουμε - η ευκαιρία να ακούμε, να υποβάλουμε αντιρρήσεις είναι ζωτικής σημασίας, διότι αυτός είναι ο τόπος όπου αυτές οι αντιρρήσεις πρέπει να ακουστούν, να συζητηθούν και τελικά να επιλυθούν» δήλωσε ο Χάουλι.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Αμερική τώρα, αμερικανική κυβέρνηση, Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος, πρόεδρος, Καπιτώλιο, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK