16:18 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 11
Βρείτε μας

Στις 6 Ιανουαρίου, οι υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, και κατέλαβαν την αίθουσα της Ροτόντα, καθώς το Κογκρέσο συγκλήθηκε για να πιστοποιήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της χώρας.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος, κατηγόρησε τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο, σημειώνοντας ότι προκάλεσαν τους οπαδούς του υφιστάμενου Προέδρου να εισβάλουν στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

«Είναι ένα ενοχλητικό και θλιβερό θέαμα» δήλωσε ο Τζορτζ Μπους. «Έτσι αμφισβητούνται τα εκλογικά αποτελέσματα σε μια δημοκρατία μπανανίας - όχι στη δημοκρατία μας». Επιπλέον, ο πρώην Πρόεδρος κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή και τη Γερουσία επειδή συμφώνησαν να αντιταχθούν στα αποτελέσματα του Εκλεκτορικού Κολεγίου.

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ καθώς το Κογκρέσο προσπαθούσε να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, εξελίξεις που προκάλεσαν απαίτηση και επίκληση της 25ης τροπολογίας για την απομάκρυνση του υφιστάμενου Προέδρου από το αξίωμα.

Νωρίτερα το Κογκρέσο επανέλαβε τη συνεδρία αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν εξασφαλίσει την ασφάλεια στο κτίριο του Καπιτωλίου και το σώμα αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύντομα.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Καπιτώλιο, Τζορτς Μπους
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK