03:08 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 81
Βρείτε μας

Φαινόμενα παρακμής της Δύσης χαρακτήρισε o γεωστρατηγικός αναλυτής Ευθύμιος Πέτρου, τα επεισόδια έξω από το Καπιτώλιο αλλά και την εισβολή των οπαδών του Τραμπ μέσα σε αυτό που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Πού οφείλονται, ωστόσο, τα αιματηρά γεγονότα;

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ουάσινγκτον όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ενώ το Κογκρέσο βρισκόταν στη διαδικασία επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. 

«Τα γεγονότα που είδαμε έξω και μέσα στο Καπιτώλιο σηματοδοτούν φαινόμενα παρακμής της Δύσης. Η περίπτωση αυτή μοιάζει με τις ωδίνες του τοκετού που πάντα είναι επώδυνες» τονίζει στο Sputnik ο γεωστρατηγικός αναλυτής Ευθύμιος Πέτρου.

Και εξηγεί: «Οι Δημοκρατικοί εκφράζουν κάτι το οποίο φαίνεται να έχει τελειώσει και αποτελούν τον επιθανάτιο ρόγχο μιας εποχής. Στο κλίμα αυτό υπάρχει και η παγκοσμιοποίηση που δεν λειτουργεί, ενώ το καινούριο δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη, αλλά νομοτελειακά θα υπάρξει. Κάτι νέο έρχεται».

Ερωτηθείς για το αν βλέπει άμεση καθαίρεση του Τραμπ τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε κάποιο νόημα, αφού στις 20 του μηνός παραδίδει και επίσημα την εξουσία.

«Κάτι τέτοιο θα έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει ξεσπάσει, αλλά με τα δεδομένα της παρακμής δεν μπορεί να αποκλειστεί». 

Αναφερόμενος στην ένταση που ξέσπασε, τη χαρακτήρισε πρωτοφανή λέγοντας ότι είναι άγνωστη η χρονική διάρκειά της καθώς και μια επικείμενη κλιμάκωσή της. 

«Με το τέλος του Τραμπ, σταματά να υφίσταται και η έννοια οπαδοί του Τραμπ, άρα αυτοί που ενδεχομένως γίνουν πιο επιθετικοί, δεν είναι οι οπαδοί του απερχόμενου Προέδρου, αλλά αυτοί που βρήκαν καταφύγιο σε αυτόν έχοντας ταλαιπωρηθεί από το υπάρχον σύστημα, από την πολιτική ορθότητα και την παγκοσμιοποίηση».

Και καταλήγει: «Το σίγουρο είναι ότι οδεύσουμε σε μια καινούρια οδό στις ΗΠΑ και στον δυτικό κόσμο γενικότερα. Το σύστημα είναι παρηκμασμένο και δημοκρατικό μόνο κατ' όνομα και όχι στην ουσία του. Οι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, αλλά η ιστορία έχει την κατεύθυνσή της. Αυτήν την καθορίζουν οι προσωπικότητες».

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
εκλογές, Αμερική τώρα, Αμερική, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, Ουάσινγκτον, Καπιτώλιο, Δύση, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK