04:19 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 70
Βρείτε μας

Πιθανή χρήση βίας για την ανατροπή του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βλέπει διεθνολόγος. Την ίδια στιγμή βλέπει ότι η Τουρκία ενδέχεται να πάρει θάρρος από τα φαινόμενα ακυβερνησίας στις ΗΠΑ.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ενθάρρυνσης της Τουρκίας από το διαφαινόμενο κενό εξουσίας στις ΗΠΑ, για νέα προκλητικότητα στα ελληνοτουρκικά, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι Τούρκοι θέλουν να αναδειχθούν σε παγκόσμιοι παίκτες. Πραγματοποιούν διάφορες κινήσεις στο μεσοδιάστημα καθ' όλη τη διάρκεια αμφισβήτησης του νεοεκλεγέντα Μπάιντεν από τον απερχόμενο Πρόεδρο, αν και ο Ερντογάν χάνει τον βασικό του σύμμαχο που είναι ο Τραμπ. Σε κάθε περίπτωση θα τους εξυπηρετούσε οποιοδήποτε κενό εξουσίας αφορά τις υπερδυνάμεις, όπως είναι οι ΗΠΑ. Οι ενέργειες των Τούρκων θα μπορούσαν να γίνουν σε όλα τα μέτωπα που έχουν ανοιχτά, όχι μόνο στα ελληνοτουρκικά».

Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και σε επαγρύπνηση να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Πρωτοφανή και επικίνδυνα φαινόμενα για την αμερικανική δημοκρατία, χαρακτηρίζει την ίδια στιγμή όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο.

«Ένας ηγέτης χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητά του να διαχειριστεί μια ήττα.

Ο Τραμπ είναι αδίστακτος και δεν ξέρει να χάνει. Δεν θέλει να παραδώσει την εξουσία. Είναι πιθανό να γίνει χρήση βίας για την ανατροπή του.  

Είναι εκτός πάσης διεθνοπολιτικής πραγματικότητας και είναι ευτύχημα που φεύγει» τονίζει μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

Tags:
εισβολή, Τζο Μπάιντεν, Καπιτώλιο, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές 2020, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK