08:22 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα επεισόδια στην έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets από τις αμερικανικές εκλογές τις τελευταίες 24 ώρες.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν ένα πλήγμα για την αμερικανική Δημοκρατία, αναγκάζοντας ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, τα επεισόδια στην έδρα της αμερικανικής νομοθετικής εξουσίας παρήγαγαν 2,5 φορές περισσότερα tweets από τις αμερικανικές εκλογές τις τελευταίες 24 ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Visibrain, την πλατφόρμα που παρακολουθεί το Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εισβολή στο Καπιτώλιο ήταν η αφορμή για 23,46 εκατ. tweets, δηλαδή 430 αναρτήσεις, κατά μέσο όρο το δευτερόλεπτο.

Σημειώνεται μάλιστα ότι για τις φετινές «ιδιαίτερες» αμερικανικές εκλογές ο όγκος των αναρτήσεων ήταν έξι φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με αυτόν των εκλογών του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον την ημέρα της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, κάνοντας λόγο για μεγάλες αποκαλύψεις που θα αποδείκνυαν την «κλοπή».

Μετά τα βίαια επεισόδια, με τέσσερις νεκρούς στο Καπιτώλιο, τόσο το Twitter όσο και το Facebook μπλόκαραν προσωρινά τους λογαριασμούς του απερχόμενου Προέδρου, ο οποίος δέχθηκε μάλιστα προειδοποίηση πως αν δεν κατεβάσει τα επίμαχα tweets του, θα παραμείνει κλειδωμένος.

Μετά από αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ διέγραψε τελικά τις αναρτήσεις στο Twitter που παραβίασαν τους κανόνες της πλατφόρμας και οδήγησαν στο μπλοκάρισμα του λογαριασμού του.

Tags:
διαμαρτυρία, Twitter, Ντόναλντ Τραμπ, Αμερική, εισβολή, Καπιτώλιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK