05:25 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 12
Βρείτε μας

Την άποψη ότι η Δημοκρατία βγήκε τελικά νικήτρια παρά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο εξέφρασε στο Sputnik o αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Πολύκαρπος Αδαμίδης. 

Εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις στη δημόσια σφαίρα τα γεγονότα της εισβολής στο Καπιτώλιο που γράφουν μαύρες σελίδες στην αμερικανική ιστορία. 

«Είμαι σίγουρος ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ δεν εγκρίνουν αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, αυτού του είδους τα επεισόδια» επισημαίνει ο δικηγόρος Πολύκαρπος Αδαμίδης, αναπληρωτής καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μιλώντας στο Sputnik.

«Από την άλλη, το γεγονός ότι το Κογκρέσο τελικά κατόρθωσε να συγκληθεί και να ολοκληρώσει κανονικά τις διαδικασίες, δείχνει ότι η Δημοκρατία έχει τις απαιτούμενες αντοχές και όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες. Πάνω από όλα είναι ζήτημα παιδείας και θέλησης» επισημαίνει ο καθηγητής.

«Χθες αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η Δημοκρατία όχι μόνο υπάρχει, αλλά και λειτουργεί. Υπάρχει όχι μόνο η θέληση και η επιθυμία να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, όσο και αν ορισμένα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα καταδικαστέα» συμπληρώνει.

Την ίδια στιγμή απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε συνέχεια στα συμβάντα του Καπιτωλίου.

«Αυτή η χώρα γέννησε μια σειρά θεσμών και είναι δύσκολο να τους απεμπολήσει, παρά τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν εντός της. Τελικά η Δημοκρατία νίκησε» υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, ενώ το Κογκρέσο βρισκόταν στη διαδικασία επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Tags:
Τζο Μπάιντεν, Αμερική, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, ΗΠΑ, Καπιτώλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK