17:15 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων καλείται να αποζημιώσει τους κληρονόμους, συγγενείς και νόμιμους δικαιούχους 346 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά δυστυχήματα.

Ποσό ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιβλήθηκε στην εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing, ως ποινή για το γεγονός πως απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, κατά την ανάπτυξη του μοντέλου 737 Max, το οποίο αποδείχθηκε επιρρεπές σε πτώσεις, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Οι εγκληματικές πληροφορίες χρεώνουν την εταιρεία με μία κατηγορία περί εξαπάτησης των ΗΠΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Σύμφωνα με τους όρους της DPA (αναβαλλόμενη συμφωνία δίωξης), η Boeing θα πληρώσει συνολικό ποινικό χρηματικό ποσό άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων» συμπληρώνεται.

Η Boeing θα αποζημιώσει κληρονόμους, συγγενείς και νόμιμους δικαιούχους 346 επιβατών που πέθαναν σε δύο ατυχήματα με αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX και ειδικότερα της πτήσης Lion Air 610 και της πτήσης 302 της Ethiopian Airlines, ανέφερε η ανακοίνωση.

Tags:
υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ, νεκροί, αεροπορικό δυστύχημα, θύματα, ποινή, Boeing 737 MAX 8, Boeing, αεροπλάνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK