14:16 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από μία ημέρα η κυβέρνηση Τραμπ, διαμέσου της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στην πόλη της Ουάσινγκτον.

Μετά από την πάροδο μιας ημέρας, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι, εξ ονόματος της κυβέρνησης Τραμπ, καταδίκασε τα όσα θλιβερά γεγονότα διαδραματίστηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα στο Καπιτώλιο.

Σε ενημέρωση Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο, η ΜακΕνάνι δήλωσε: «Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρη, η βία που είδαμε χθες στην πρωτεύουσα του έθνους μας ήταν τρομακτική, κατακριτέα και αντίθετη στον αμερικανικό τρόπο. Το καταδικάζουμε».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια πως: «Είναι απαράδεκτο και όσοι παραβίασαν τον νόμο θα πρέπει να διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του νόμου».

​«Αυτό που είδαμε χθες, ήταν μια ομάδα βίαιων ταραχοποιών που υπονομεύουν τα νόμιμα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας των πολλών χιλιάδων που ήρθαν ειρηνικά, ώστε να ακουστούν οι φωνές τους στην πρωτεύουσα του έθνους μας. Εκείνοι που πολιόρκησαν βίαια το Καπιτώλιό μας είναι το αντίθετο απ' ό,τι αντιπροσωπεύει αυτή η διοίκηση» πρόσθεσε η ΜακΕνάνι.

Η Κέιλι ΜακΕνάνι ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας πως όσοι βρίσκονται στον Λευκό Οίκο εργάζονται ώστε να διασφαλίσουν «μια ομαλή μετάβαση εξουσίας» στην επερχόμενη κυβέρνηση του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Είναι ώρα για τις ΗΠΑ να ενωθούν, να έρθουν κοντά, να απαρνηθούν τη βία που έχουμε αντικρύσει» δήλωσε.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και δεν έκανε καμία αναφορά όσον αφορά ισχυρισμούς πως ο Ντόναλντ Τραμπ με τις αναρτήσεις του προκάλεσε τα επεισόδια. 

Tags:
Ουάσινγκτον, επεισόδια, Ντόναλντ Τραμπ, Λευκός Οίκος, Καπιτώλιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK