12:10 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Χαρακτηρίζοντας «θαυμάσιους» τους υποστηρικτές του, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως θα γίνει απρόσκοπτη μετάβαση εξουσίας.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά από την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο έκανε ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω τηλεοπτικής του ομιλίας.

Ο Τραμπ προχώρησε σε καταδίκη των όσων συνέβησαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την προηγούμενη ημέρα και αναγνώρισε ότι «θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση» στις 20 Ιανουαρίου 2020.

«Όπως όλοι οι Αμερικανοί, εξοργίζομαι από τη βία, την ανομία και το χάος» δήλωσε ο Τραμπ στην ομιλία του, προσθέτοντας πως «οι διαδηλωτές που διείσδυσαν το Καπιτώλιο έχουν μολύνει την έδρα της αμερικανικής δημοκρατίας».

Στη συνέχεια ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε: «Και σε όσους παραβίασαν τον νόμο, θα πληρώσετε», προτού σημειώσει ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με τις δουλειές της Αμερικής».

​Η προσοχή στρέφεται προς μια απρόσκοπτη μετάβαση εξουσίας

«Τώρα, το Κογκρέσο πιστοποίησε τα αποτελέσματα. Μια νέα διοίκηση θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Η προσοχή μου τώρα στρέφεται στην εξασφάλιση μιας ομαλής, ομαλής και απρόσκοπτης μετάβασης της εξουσίας» συνέχισε. «Αυτή η στιγμή απαιτεί θεραπεία και συμφιλίωση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζοντας τις διάφορες αγωγές και νομικές προκλήσεις που υποβλήθηκαν σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Τραμπ παρατήρησε ότι «ο μόνος στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ψηφοφορίας». Τόνισε ότι οι προθέσεις του ήταν «να υπερασπιστώ την αμερικανική δημοκρατία».

«Πρέπει να αναζωογονήσουμε τους ιερούς δεσμούς αγάπης και πίστης που μας ενώνουν μαζί ως μία εθνική οικογένεια» δήλωσε, προτού προσθέσει προς τους «θαυμάσιους υποστηρικτές» του ότι «το απίστευτο ταξίδι τους μόλις αρχίζει».

 

Tags:
μήνυμα, δημοκρατία, Καπιτώλιο, αμερικανική κυβέρνηση, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK