11:53 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 01
Βρείτε μας

O Λευκός Οίκος φοβάται ότι μια ακόμα πολύ μολυσματική μετάλλαξη του κορονοϊού μπορεί να έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η ομάδα κρούσης του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας θεωρεί ότι μια πολύ μολυσματική μετάλλαξη του κορονοϊού μπορεί να έχει εξελιχθεί στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο έγγραφο που εστάλη στις αμερικανικές πολιτείες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα μετάλλαξη έχει εντοπιστεί ήδη σε κοινότητες των ΗΠΑ, μαζί με τη μετάλλαξη που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ και θα μπορούσε να είναι 50% περισσότερο μεταδοτική.

«Αυτή η επιτάχυνση δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει μια μετάλλαξη που να έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ, επιπλέον αυτής που έχει βρεθεί στη Βρετανία και εξαπλώνεται στις κοινότητές μας και μπορεί να είναι μέχρι και 50% πιο μεταδοτική» σύμφωνα με το NBC.

«Επιθετική μείωση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για έναν πιο επιθετικό ιό. Χωρίς ομοιόμορφη εφαρμογή της χρήσης μάσκας και αυστηρής τήρησης των αποστάσεων, η επιδημία θα χειροτερεύσει γρήγορα εάν αυτές οι μεταλλάξεις επεκταθούν και επικρατήσουν» αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ, καταγράφονται καθημερινά 228.000 νέα κρούσματα κορονοϊού και χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2.700 άνθρωποι κάθε μέρα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
κρούσματα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK