16:28 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μετά από το Twitter που απενεργοποίησε επ' αόριστον τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπεύθυνοι του Twitter αποφάσισαν να διακόψουν επ΄αόριστον τη λειτουργία του επίσημου λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας ανησυχίες πως μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ώστε να υποκινήσει ταραχές.

​Ίδιες κινήσεις ακολούθησαν και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat, αν και τα συγκεκριμένα μέσα δεν διέκοψαν τους λογαριασμούς του Τραμπ σε μόνιμη βάση.

Τραμπ: Ετοιμάζουμε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Μετά την κίνηση αυτή από το Twitter, ο Τραμπ είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να «χτίσει μια νέα πλατφόρμα στο εγγύς μέλλον».

Ο πρόεδρος είχε βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο Twitter, για να επικοινωνήσει με το κοινό του καθ 'όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, έχοντας συγκεντρώσει περίπου 90 εκατομμύρια ακόλουθους στο λογαριασμό του.

Όπως είπε σε μαγνητοσκοπημένο μήνημα «Έχουμε διαπραγματευτεί με διάφορους άλλους ιστότοπους και σύντομα θα έχουμε μια μεγάλη ανακοίνωση» αναφερόμενος με το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι αναρτήσεις του αυτές διαγράφηκαν γρήγορα από το Twitter.

Σύμφωνα με το Twitter, το προηγούμενο tweet του Τραμπ ότι οι υποστηρικτές του έχουν «ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ για πολύ χρόνο στο μέλλον» και ότι «Δεν θα σέβονται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή !!!» ερμηνεύεται ως μια περαιτέρω ένδειξη ότι δεν σκοπεύει να διευκολύνει μια ομαλή μετάβαση εξουσίας στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Το Twitter εντόπισε αναφορές για μελλοντικές επιθέσεις

Επιπλέον, το Twitter δήλωσε ότι έχουν εντοπίσει σχέδια για μελλοντικές ένοπλες διαμαρτυρίες να έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν εντός και εκτός του Twitter, συμπεριλαμβανομένης μιας δεύτερης επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και στο κτίριο του πολιτειακού καπιτωλίου στις 17 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η προηγούμενη ανάρτηση του Τραμπ ότι δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ενθάρρυνση σε άτομα που ενδεχομένως προχωρήσουν σε βίαιες πράξεις κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας, ο τόπος της οποίας θα θεωρείται «ασφαλής» στόχος αφού ο ίδιος δεν θα είναι εκεί.

Tags:
ορκωμοσία, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, Καπιτώλιο, Ντόναλντ Τραμπ, Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK