09:17 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1121)
0 31
Βρείτε μας

Ένας μεσήλικας γιατρός από τη Φλόριντα πέθανε δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer, υποκύπτοντας σε μια σπάνια διαταραχή του αίματος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και τοπικοί αξιωματούχοι της Φλώριντα άνοιξαν έρευνα για τον θάνατο του γιατρού Γκρέγκορι Μάικλ, του 56χρονου μαιευτήρα -γυναικολόγου από το Μαϊάμι που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, 16 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer και ΒioNTech.

Ειδικότερα, αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δήλωσαν την Παρασκευή ότι τα CDC, το Τμήμα Υγείας της Φλόριντα και το ιατρικό γραφείο του Μαιάμι, ερευνούν τα ακριβή ακριβή αιτία του θανάτου του κ. Μάικλ, ο οποίος χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή, αφού φέρεται πως παρουσίασε ιδιοπαθή θρομβοπενική πορφύρα (ITP) - μία διαταραχή της πήξης του αίματος που οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων - και σε συνέχεια εγκεφαλικού που υπέστη. 

«Εκκρεμεί η ακριβής αιτία του θανάτου», δήλωσε ο διευθυντής Ντάρεν Καπράρα, προσθέτοντας πως διενεργήθηκε αυτοψία την Τρίτη, ενώ: «η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, οπότε τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί» και δεν είχε αποκλειστεί η σύνδεση με το εμβόλιο.

Ένας εκπρόσωπος των CDC επεσήμανε πως: «θα αξιολογηθεί η κατάσταση μόλις γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες και θα υπάρξουν έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με το τι ξέρουμε αλλά και σε τι ενέργειες θα προβούμε».

Μάλιστα, η σύζυγος του 56χρονου, Χάιντι Νέκελμαν δηλώνει βέβαιη ότι ο θάνατός του άνδρας της συνδέεται με το εμβόλιο της Pfizer, καθώς εκείνος ήταν απολύτως υγιής, μέχρις ότου εμβολιάστηκε έναντι του κορονοϊού, στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.

Η Pfizer, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι «ερευνά ενεργά την υπόθεση», αναγνωρίζοντας ότι ο κ. Μάικλ πέθανε από «εξαιρετικά ασυνήθιστη κλινική περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας», αλλά σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι «υπάρχει άμεση σχέση με το εμβόλιο».

«Ήταν σε πολύ κατάσταση. Δεν κάπνιζε, έπινε αλκοόλ μια στο τόσο, μόνο σε κοινωνικές περιστάσεις. Γυμναζόταν» ανέφερε, προσθέτοντας: «Τον εξέτασαν για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε μετά, ακόμη και για καρκίνο, και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα». 

Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί για την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες μετά το εμβόλιο

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μέχρι στιγμής 21 άνθρωποι έχουν παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο.  

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1121)
Tags:
γιατρός, πέθανε, νεκρός, ΗΠΑ, Pfizer, αντιεμβολιαστικό κίνημα, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK