12:07 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
0 42
Βρείτε μας

Το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» για τη νόσο COVID-19 έκανε δημοσιογράφος των «New York Times», όπως αποκάλυψε σε σχετικό άρθρο του την Παρασκευή (08/01), και το χαρακτήρισε ως «ένα πραγματικό επίτευγμα για τους Ρώσους επιστήμονες».

Ο Άντριου Κρέιμερ, ανταποκριτής των «New York Times» στη Ρωσία, ανέφερε σε άρθρο γνώμης του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (08/01) ότι εμβολιάστηκε με το «Sputnik V», ένα από τα ρωσικά εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

Επίσης, ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι, παρ' όλο που ήταν σκεπτικός για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου λόγω της πρώιμης έγκρισής του μιας και το «Sputnik V» ήταν το πρώτο εμβόλιο κοροναϊού που καταχωρίστηκε στον κόσμο, αναγνώρισε ότι μελέτες αποδεικνύουν την ασφάλεια της σύνθεσής του.

Μεταξύ άλλων, ο Κρέιμερ τονίζει το εξής:

«Ο σκεπτικισμός των εμπειρογνωμόνων της Δύσης επικεντρώθηκε κυρίως στην αμφισβητήσιμη έγκαιρη έγκριση, όχι στον σχεδιασμό του εμβολίου, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που παρήγαγαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca».

Αν και χαρακτήρισε την πρόωρη έγκριση του εμβολίου ως «πολιτικοποιημένη», ο Κρέιμερ τόνισε ότι το «Sputnik V» είναι «ένα πραγματικό επίτευγμα για τους Ρώσους επιστήμονες», οι οποίοι «συνεχίζουν μια μακρά και ιστορική πρακτική ανάπτυξης εμβολίων».

Ο ανταποκριτής του αμερικανικού μέσου μαζικής ενημέρωσης υπενθύμισε ότι, εκτός από τον εμβολιασμό των πολιτών της, η Ρωσία εξήγαγε το «Sputnik V» στη Λευκορωσία, στην Αργεντινή και άλλες χώρες.

Κατά τη γνώμη του, αυτό υποδηλώνει ότι εάν υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες που δεν είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών, θα είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας τώρα.

Ο δημοσιογράφος τόνισε, επίσης, τη διαθεσιμότητα του εμβολίου και την καλή εφοδιαστική γραμμή στα ρωσικά νοσοκομεία.

Ειδικότερα, ο Κρέιμερ έγραψε:

«Οι ρωσικές κλινικές δεν έχουν επηρεαστεί από γραμμές ή υλικοτεχνικά προβλήματα που αναφέρθηκαν σε χώρους εμβολιασμού στις ΗΠΑ ή και σε άλλες χώρες».

Τέλος, ο Κρέιμερ πρόσθεσε ότι μετά τον εμβολιασμό δεν είχε τις πιθανές παρενέργειες, όπως σοβαρό πονοκέφαλο και πυρετό, για τις οποίες προειδοποίησαν οι γιατροί.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1071)
Tags:
Sputnik V, New York Times, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK