08:33 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Αν και η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα είναι μικρότερη σε μέγεθος, από άλλες φορές, λόγω της πανδημίας, το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν έχει κάνει προσφορές σε πιθανούς δωρητές για αποκλειστικά προνόμια στην τελετή.

Η Επιτροπή Ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε τη λίστα των κορυφαίων δωρητών, που συνεισέφεραν πάνω από 200 δολάρια για την τελετή και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. 

Μεταξύ των δωρητών είναι αρκετοί από τους κολοσσούς της αμερικανικής επιχειρηματικότητας.

Η μακροσκελής λίστα περιλαμβάνει κυρίως ιδιώτες δωρητές αλλά και τους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Microsoft και η Qualcomm

Επίσης, μερικούς από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών στις ΗΠΑ όπως η Verizon, Comcast και η Charter Communications.

Η εταιρεία αεροναυπηγικής και άμυνας Boeing, αλλά και αρκετές ενώσεις, όπως η Αμερικανική Ομοσπονδία Καθηγητών (COPE) και η Διεθνής Αδελφότητα Εργαζόμενων Ηλεκτρισμού (IBEW).

Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται η εταρεία επενδύσεων Capital Group, καθώς και η ασφαλιστική εταιρεία Anthem και η εταιρεία τεχνολογίας Masimo Corporation.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ορκωμοσίας του Μπάιντεν δεν έκανε αποδεκτές τις δωρεές από μια σειρά πηγών, όπως λομπίστες και ξένοι παράγοντες, καθώς και εταιρείες που σχετίζονται με την «εξαγωγή, επεξεγεργασία και διανομή προς πώληση, πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άνθρακα».

Η Επιτροπή δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το μέγεθος των δωρεών, αλλά δεσμεύεται να το κάνει αργότερα, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Πάντως, όταν το επιτελείο του Μπάιντεν άρχισε να στέλνει πακέτα συγκέντρωσης χρημάτων για την ορκωμοσία σε υποψήφιους δωρητές στα μέσα Δεκεμβρίου, το μεγαλύτερο ποσό ήταν 500.000 δολάρια για ιδιώτες και 1 εκατομμύριο δολάρια για εταιρείες, με «αντάλλαγμα» κάθισμα με το όνομα του δωρητή στην τελετή της ορκωμοσίας.

Tags:
ορκωμοσία, Ουάσινγκτον, Λευκός Οίκος, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK