06:53 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Επιμένει η Νάνσι Πελόζι στην ανάγκη καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από τον Προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Νέες δηλώσεις περί της ανάγκης καθαίρεσης του εν ενεργεία Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία τον χαρακτήρισε «διαταραγμένο, ψυχικά ασταθή και επικίνδυνο».

«Δυστυχώς, ο άνθρωπος ο οποίος είναι επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας είναι διαταραγμένος, ψυχικά ασταθής και επικίνδυνος, και έχουμε μόνο μερικές ημέρες για να μπορέσουμε να προστατευθούμε από εκείνον, αλλά έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να υπάρχει δίωξη εναντίον του» είπε η Πελόζι σε συνέντευξή της στο CBS.

Από την 6η Ιανουαρίου που έγινε η αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο, η Πελόζι είχε καλέσει τον Πρόεδρο να παραιτηθεί από τη θέση και ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, η οποία επιτρέπει την καθαίρεση του Τραμπ από την προεδρία.

Η Πελόζι τόνισε πως θα επιμείνει στις προσπάθειές της για ενεργοποίηση του εν λόγω άρθρου ή για την εκκίνηση μίας νέας διαδικασίας δίωξης κατά του Τραμπ, πριν από την προγραμματισμένη ορκωμοσία του νεοεκλεγέντος Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Εξετάζεται ψήφισμα για την καθαίρεση

Σημειώνεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα εξετάσει σήμερα ψήφισμα, με το οποίο καλείται ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς να αποπέμψει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία

«Αύριο το πρωί, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα απαιτήσει την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος του βουλευτή Τζέιμι Ράσκιν. Αυτό το ψήφισμα καλεί τον Αντιπρόεδρο να συγκαλέσει και να κινητοποιήσει το υπουργικό συμβούλιο και να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία και να δηλώσει ότι ο Πρόεδρος είναι ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Ο Αντιπρόεδρος θα αρχίσει αμέσως να εκτελεί χρέη Προέδρου» σημείωσε χθες η Πελόζι.

Οι πληροφορίες που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, ανέφεραν, ωστόσο, πως ο Πενς αντίκειται σε μία τέτοια διαδικασία.

Tags:
εισβολή, Καπιτώλιο, ΗΠΑ, Μάικ Πενς, Ντόναλντ Τραμπ, Νάνσι Πελόζι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK