01:47 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Μπερνς είχε διατελέσει πρέσβης στη Ρωσία για τρία χρόνια καθώς και σε διάφορα πόστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ βρισκόταν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών επί προεδρίας Ομπάμα.

Ο ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε την υποψηφιότητα του Γουίλιαμ Μπερνς για νέο επικεφαλής της CIA, υπογραμμίζοντας την μεγάλη εμπειρία των 33 ετών που διαθέτει και θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει έναν αριθμό απειλών. 

«Ο πρέσβης Μπερνς είναι ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας γεμάτος ακεραιότητα ο οποίος θα οδηγήσει (σ.σ. την υπηρεσία) στην ανεξαρτησία που χρειάζεται η εθνική μας ασφάλεια» σημείωσε.

Η δήλωση υποδηλώνει ότι ο Μπερνς θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει εξίσου καλά τις υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις «που προέρχονται από τη Μόσχα» ή την υποτιθέμενη «πρόκληση» που θέτει η Κίνα ή άλλους τύπους απειλών που θέτουν τρομοκράτες και μη κρατικοί φορείς. 

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαίνεσε τον Γουίλιαμ Μπερνς ως άτομο, που θα μπορούσε να ηγηθεί της υπηρεσίας πληροφοριών ενώ δεν επηρεάζεται από πολιτικά επιχειρήματα. Ο Μπάιντεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον Μπερνς ως επικεφαλής της CIA «ο αμερικανικός λαός θα μπορεί να κοιμάται ήσυχα»

«Συμμερίζεται τη βαθιά μου πεποίθηση ότι η υπηρεσία πρέπει να είναι απολιτική και ότι οι αφοσιωμένοι πράκτορες που εξυπηρετούν το έθνος μας αξίζουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, με τη σειρά της, τόνισε την εμπειρία του Μπερνς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανεξάρτητα από το ποιος βρισκόταν στην εξουσία.  Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο βετεράνος διπλωμάτης θα ηγηθεί της CIA με «ανεξαρτησία και ακεραιότητα».

Tags:
ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, CIA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK