01:59 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Αναφερόμενη στη σκληρή κριτική που δέχθηκε για την… εξαφάνισή της μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, μιλά για ανεκδιήγητο κουτσομπολιό και προσωπικές παραπλανητικές επιθέσεις.

Την ώρα που πολλοί χρήστες των social media αναρωτιούνταν πού είναι «χαμένη» η Μελάνια Τραμπ, μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Καπιτώλιο που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε άτομα, η απερχόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ πήρε τελικά θέση με αρκετές ημέρες καθυστέρηση.

Με μια μακροσκελή δήλωσή της που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, η Μελάνια αναφέρεται τόσο στις ταραχές στην έδρα της αμερικανικής Δημοκρατίας, μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ, όσο και στην κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας.

Δεν διστάζει μάλιστα να καταδικάσει τη βία, κάνοντας λόγο για θεραπεία με πολιτικό τρόπο.

«Το Έθνος μας πρέπει να επουλώσει πολιτικά τις πληγές του. Μην γελιέστε γι' αυτό, καταδικάζω απερίφραστα τη βία μέσα στο Καπιτώλιο. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή» γράφει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Μελάνια.

​Αναφερόμενη, δε, στη σκληρή κριτική που δέχθηκε για την… εξαφάνισή της μετά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων εμφανιζόταν να επιβλέπει φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο, μιλά για ανεκδιήγητο κουτσομπολιό και προσωπικές παραπλανητικές επιθέσεις.

«Είμαι απογοητευμένη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Το βρίσκω ντροπιαστικό που γύρω από αυτά τα τραγικά γεγονότα υπήρξαν αλαζονικά κουτσομπολιά, αδικαιολόγητες προσωπικές επιθέσεις και ψευδείς παραπλανητικές κατηγορίες για μένα - από ανθρώπους που θέλουν να είναι σχετικοί και να έχουν ατζέντα. Αυτή τη φορά σημασία έχει αποκλειστικά τη θεραπεία της χώρας μας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για προσωπικό κέρδος» έγραψε.

Υπενθυμίζεται πως η Μελάνια Τραμπ δεν έδωσε το παρών ούτε στο πάρτι που είχε οργανώσει ο Τραμπ με τους συνεργάτες του λίγο πριν τα επεισόδια.

​Στη συνέχεια, η πρώτη κυρία, αφού δηλώνει «υπερήφανη για την ελευθερία μας, ένα από τα πρωταρχικά ιδανικά στα οποία βασίζεται η Αμερική και πολλοί έχουν θυσιαστεί για να προστατεύσουν», καλεί τους πολίτες «να αφιερώσουν λίγο χρόνο, να σταματήσουν και να δουν τα πράγματα από όλες τις απόψεις».

«Προτρέπω τους ανθρώπους να σταματήσουν τη βία, να μην κάνουν ποτέ υποθέσεις με βάση το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου ή να χρησιμοποιούν διαφορές στις πολιτικές ιδεολογίες ως βάση για επιθετικότητα και κακία. Πρέπει να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας ενώνει και να ξεπεράσουμε αυτό που μας χωρίζει» τονίζει.

Καταλήγοντας, η Μελάνια απευθύνει έκκληση για ενότητα και συμπόνια, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους συμπολίτες της:

«Αποτελεί έμπνευση να βλέπουμε ότι τόσο πολλοί συμμετείχαν με πάθος και ενθουσιασμό στις εκλογές, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πάθος να στραφεί στη βία. Η πορεία μας προς τα εμπρός είναι να έρθουμε μαζί, να βρούμε τις ομοιότητές μας και να είμαστε οι καλοί και δυνατοί άνθρωποι που ξέρω ότι είμαστε. Η δύναμη και ο χαρακτήρας της χώρας μας έχουν φανεί στις κοινότητες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και σε όλη αυτή την τρομερή πανδημία που μας έχει επηρεάσει όλους μας. Το κοινό νήμα σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις είναι η ακλόνητη αποφασιστικότητα των Αμερικανών να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Η συμπόνια σας έδειξε το αληθινό πνεύμα της χώρας μας. Όπως είπα το καλοκαίρι, αυτές τις καθοριστικές στιγμές θα κοιτάξουμε πίσω και θα πούμε στα εγγόνια μας ότι μέσω της ενσυναίσθησης, της δύναμης και της αποφασιστικότητας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την υπόσχεση για το μέλλον μας. Ο καθένας από εσάς είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της χώρας. Είστε οι άνθρωποι που συνεχίζουν να κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αυτό που είναι, και έχετε την απίστευτη ευθύνη να προετοιμάσετε τις μελλοντικές μας γενιές να αφήσουν τα πάντα καλύτερα απ' ό,τι τα βρήκαν».

Ενώ δεν ξεχνά να τονίσει πως ήταν τιμή της να υπηρετήσει ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, ευχαριστώντας τα εκατομμύρια των Αμερικανών που υποστήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την ίδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δείχνοντας τον «απίστευτο αντίκτυπο του αμερικανικού πνεύματος. Είμαι ευγνώμων σε όλους που με αφήσατε να σας υπηρετήσω σε τομείς που μου αρέσουν».

«Τα πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή είναι η θεραπεία, η χάρη, η κατανόηση και η ειρήνη για το μεγάλο Έθνος μας. Κάθε μέρα ας θυμόμαστε ότι είμαστε ένα Έθνος υπό τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» καταλήγει.
Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Αμερική, ΗΠΑ, Καπιτώλιο, Μελάνια Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK