22:10 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (372)
0 10
Βρείτε μας

Το FBI προειδοποιεί ότι προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες στα Καπιτώλια των 50 Πολιτειών των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Το FBI προειδοποιεί ότι προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες και στα 50 Καπιτώλια των Πολιτειών των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες μέχρι την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με όσα ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο ένα ενημερωτικό δελτίο που στάλθηκε από την υπηρεσία.

«Από τις 10 Ιανουαρίου προγραμματίζονται ένοπλες διαμαρτυρίες και στα 50 Καπιτώλια των Πολιτειών που θα ξεκινήσουν στις 16 Ιανουαρίου έως τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου καθώς και στο [ομοσπονδιακό] Καπιτώλιο από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου» ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο του FBI, σύμφωνα με το ABC.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ διαμαρτυρόμενοι για την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. 

Μομφή κατά Τραμπ: «Υποκίνησε εξέγερση»

Νωρίτερα σήμερα, οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν στο αμερικανικό κοινοβούλιο άρθρο για τη μομφή κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με το ψήφισμα να περιέχει ένα και μόνο άρθρο για «υποκίνηση σε εξέγερση», στον απόηχο της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. 

«Το άρθρο μομφής: υποκίνηση σε εξέγερση, διατυπώθηκε από τους Ντέιβιντ Σισιλίνε, Ράσκιν, εμένα και το προσωπικό της επιτροπής Δικαιοσύνης, ενώ έχε επισήμως εισαχθεί στη συνεδρίαση σήμερα» αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος του Κογκρέσου Τεντ Λιου. 

Στο άρθρο επίσης σημειώνεται πως ο Τραμπ απευθύνθηκε σε πλήθος διαδηλωτών λίγο πριν οι υποστηρικτές του εξαπολύσουν την επίθεση και το κατηγορητήριο αναφέρει πως με τα όσα είπε στο πλήθος «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

Η κίνηση έρχεται εννέα ημέρες πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου, όταν θα αναλάβει επισήμως την προεδρία.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (372)
Tags:
Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, FBI, Καπιτώλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK