02:17 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
0 10
Βρείτε μας

Οι γορίλες που έχουν μολυνθεί στο πάρκο του Σαν Ντιέγκο είναι από δυτικές και πεδινές περιοχές, ενώ ο πληθυσμός του έχει μειωθεί περισσότερο από 60% τις τελευταίες δύο δεκαετίες λόγω λαθροθηρίας και ασθενειών.

Θετικοί στον κορονοϊό ανιχνεύθηκαν δύο γορίλες σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ακόμη ένας γορίλας φαίνεται επίσης να νοσεί από COVID-19 και να είναι συμπτωματικός, αφότου έγινε γνωστή η μόλυνση των προηγούμενων δύο.

«Η πηγή μόλυνσης εξακολουθεί να διερευνάται για να προσδιοριστεί εάν ο ιός μεταδόθηκε μεταξύ ζώων ή από άνθρωπο στους πιθήκους» τόνισε ο κυβερνήτης σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η εκτελεστική διευθύντρια του πάρκου, Λίζα Πέτερσον, δήλωσε στο Associated Press ότι οκτώ γορίλες που ζουν μαζί στο πάρκο διαθέτουν τον ιό και αρκετοί μάλιστα αρκετοί έχουν βήχα.

Το πάρκο είναι κλειστό για το κοινό από τις 6 Δεκεμβρίου ως μέρος του lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Μάλιστα, η κ. Πίτερσον πρόσθεσε πως προς το παρόν, στους γορίλες χορηγούνται βιταμίνες, υγρά και τρόφιμα, αλλά καμία ειδική θεραπεία για τον ιό.

«Εκτός από κάποια συμφόρηση και βήχα, οι γορίλες τα πάνε καλά», εξήγησε η διευθύντρια.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1920)
Tags:
Σαν Ντιέγκο, Ζωολογικός Κήπος, ζωολογικό πάρκο, ΗΠΑ, ζώο, ζώα, COVID-19, κορονοϊός, χιμπατζής, πίθηκοι, Πίθηκος, μαϊμού, γορίλας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK