18:20 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τσαντ Γουλφ υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα (11/01, τοπική ώρα).

Επιστολή παραίτησης και, μάλιστα με ισχύ από τις 11:59 μ.μ. (τοπική ώρα), απέστειλε ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τσαντ Γουλφ τη Δευτέρα (11/01, τοπική ώρα).

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επισημαίνει πως είναι δυσαρεστημένος που προβαίνει σε αυτή την κίνηση, καθώς επιθυμούσε να παραμείνει στη θέση μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Τραμπ.

Στην επιστολή παραίτησής του, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του AP, ο Γουλφ αναφέρει:

«Δυστυχώς, αυτή η ενέργεια δικαιολογείται από πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των τρεχουσών και ανεπιθύμητων δικαστικών αποφάσεων σχετικά με την εγκυρότητα της εξουσίας μου ως εκτελούντα χρέη υπουργού. Αυτά τα γεγονότα και οι ανησυχίες χρησιμεύουν όλο και περισσότερο για να αποσπάσουν την προσοχή και τους πόρους μακριά από το σημαντικό έργο του Υπουργείου σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της μετάβασης της εξουσίας».

Τη θέση του Γουλφ θα αναλάβει ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), Πιτ Γκέινορ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουλφ διορίστηκε ως εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τον Νοέμβριο του 2019 ωστόσο, η νομιμότητά του διορισμού του αμφισβητήθηκε από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι σημείωσαν πως ο προκάτοχος του Γουλφ, Κέβιν Μακ Αλίναν, δεν είχε δικαίωμα να αλλάξει τη σειρά διαδοχής.

Μάλιστα, η παραίτηση του Γουλφ έρχεται τρεις ημέρες μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία, ο διορισμός του στη θέση αυτή δεν ήταν νόμιμος.

Ο Γουλφ είναι το τρίτος μέλος του υπουργικού συμβουλίου της διοίκησης Τραμπ που παραιτείται μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η οποία έγινε την Τετάρτη (06/01).

Tags:
Τσαντ Γουλφ, παραίτηση, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK