10:36 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στις ΗΠΑ, μετά και τις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο και ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Ένα εσωτερικό σημείωμα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για ένοπλες διαμαρτυρίες που προγραμματίζονταν και στα 50 Καπιτώλια των Πολιτειών των ΗΠΑ, αλλά και το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. 

Το ABC News, που έχει στην κατοχή του το ενημερωτικό δελτίο του FBI αναφέρει ότι οι πράκτορες έλαβαν πληροφορίες που επίσης ανέφεραν ότι μια άγνωστη ομάδα ζητούσε την «εισβολή» στα κρατικά, τοπικά και ομοσπονδιακά δικαστήρια, εάν ο Τραμπ απομακρυνόταν από το πόστο του πριν από την ορκωμοσία.

«Το FBI έλαβε πληροφορίες σχετικά με μια ταυτοποιημένη ένοπλη ομάδα που σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου», αναφέρει το έγγραφο. «Προειδοποίησαν ότι εάν το Κογκρέσο επιχειρήσει να καθαιρέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω της 25ης τροπολογίας, θα υπάρξει τεράστια εξέγερση».

Επιπλέον, η ίδια ομάδα εκτιμάται ότι σχεδιάζει να κάνει «ντου» σε κυβερνητικά γραφεία σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ την ημέρα της ορκωμοσίας.

Το έγγραφο περιγράφει ότι «ένοπλες διαμαρτυρίες» στα κρατικά Καπιτώλια προγραμματίζονται από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου «τουλάχιστον» και ότι ενδέχεται να ξεκινήσουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 17 Ιανουαρίου.

Πηγές με γνώση του ζητήματος ανέφεραν στο ABC ότι οι ομοσπονδιακοί πράκτορες προέτρεψαν τις αστυνομικές υπηρεσίες να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους σε κρατικά κτίρια σε εθνικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα, οι Αρχές των ΗΠΑ πρόκειται να αναπτύξουν μέχρι και 15.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσιγκτον πριν και κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

Tags:
διαμαρτυρία, επεισόδια, Τζο Μπάιντεν, ορκωμοσία, ΗΠΑ, επίθεση, Καπιτώλιο, FBI
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK