01:01 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Telegram έγινε η δεύτερη εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ μετά τον αποκλεισμό του Τραμπ από το Twitter και το Facebook.

Περίπου 545.000 άτομα στις ΗΠΑ κατέβασαν το Telegram μεταξύ Τετάρτης και Κυριακής, σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από την ίδια περίοδο μια εβδομάδα νωρίτερα, ανέφερε η εφημερίδα Telegraph τη Δευτέρα, επικαλούμενη την εταιρεία δεδομένων Sensor Tower, μετά την αποσύνδεση του κοινωνικού δικτύου Parler.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος John Matze δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Parler ήταν πιθανό να παραμείνει εκτός σύνδεσης περισσότερο από το αναμενόμενο, αφού οι απαγορεύσεις από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ώθησαν άλλους παρόχους να εγκαταλείψουν την υπηρεσία, η οποία είναι δημοφιλής στους υποστηρικτές του Τραμπ.

Νωρίτερα, η Google, η Apple και η Amazon ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό δίκτυο, αφού το κατηγόρησαν ότι δεν έπαιρνε μέτρα για δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Το Σάββατο ο ιδρυτής του Telegram Pavel Durov είπε, σύμφωνα με την Telegraph, ότι αυτές οι τρεις εταιρείες «θέτουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για τις ελευθερίες από το Twitter». Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Telegram εργαζόταν για να συνεχίσει να δουλεύει σε iPhone, ακόμη και αν η Apple αφαιρέσει το Telegram από το App Store.

Ο Τζεν Γκόλντμπεκ, καθηγητής πληροφοριών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, δήλωσε στην Telegraph ότι το Telegram θα μπορούσε να γίνει το «μακροπρόθεσμο σπίτι» για τους υποστηρικτές του Τραμπ, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί εκτός σύνδεσης.

Tags:
ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Twitter, Telegraph, Telegram
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK