22:08 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς υποστηρίζουν τις προσπάθειες αποπομπής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, ενώ το 75% αναμένουν περισσότερη βία πριν και κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ορκωμοσίας Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της CBS-YouGov την Τετάρτη.

«Αν και καταδικάζονται οι βίαιες εικόνες της περασμένης βδομάδας από το Καπιτώλιο, οι Αμερικανοί λένε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κλιμάκωση της βίας τις επόμενες  μέρες: το 74% πιστεύει ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες πράξεις βίας την επόμενη εβδομάδα, κατά την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν» ανέφερε το CBS εξηγώντας δημοσκόπηση της ΥouGov.

Μια μικρότερη πλειοψηφία της τάξης του 55% πιστεύει ότι ο Τραμπ πρέπει να αποπεμφθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Φαίνεται ωστόσο πως η αποπομπή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από πολίτες που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς ενώ μόνο το 15% των Ρεπουμπλικάνων επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει αργότερα την Τετάρτη την αποπομπή του απερχόμενου Προέδρου. Ωστόσο, η απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμα κατά τη διάρκεια της εναπομένουσας εβδομάδας της προεδρίας του θα απαιτούσε την έγκριση και της Γερουσίας με μια πλειοψηφία των δύο τρίτων των γερουσιαστών.

Η αποπομπή θα βασιστεί σε κατηγορίες κατά του Τραμπ που αφορούν υποκίνηση εξέγερσης στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο καθώς το Κογκρέσο επικύρωνε την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο, που στέρησε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ομιλία του Τραμπ κοντά στον Λευκό Οίκο όπου κάλεσε τους οπαδούς του να αποτρέψουν την «κλοπή των εκλογών».

Tags:
Καπιτώλιο, αποπομπή, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK