02:30 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Σε στρατόπεδο έχει μετατραπεί το αμερικανικό Καπιτώλιο, όπου έχει αρχίσει η συνεδρίαση για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από τα πρόσφατα επεισόδια.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διεγάγεται η συζήτηση για την καθαίρεση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις εικόνες χάους που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, με οπαδούς του Ρεπουμπλικάνου να μπαίνουν στο Καπιτώλιο.

Όπως αποτυπώνεται στις εικόνες, στρατιώτες, εκπαιδευμένοι σκύλοι, πράκτορες του FBI και drones έχουν επιστρατευτεί, τόσο μέσα στο Καπιτώλιο όσο και έξω στους δρόμους, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες φοβούνται για επιθέσεις των υποστηρικτών του Τραμπ.

Στρατιώτες στο αμερικανικό Καπιτώλιο
© AFP 2020 / Saul Loeb
Στρατιώτες στο αμερικανικό Καπιτώλιο
Όσον αφορά τη διαδικασία, αρχικά, το Σώμα θα διεξάγει ψηφοφορία όπου θα καθορίζονται οι κανόνες για τη συζήτηση.

Εάν εγκριθούν, το Σώμα θα ψηφίσει αργότερα την ίδια ημέρα για το πέρασμα ενός άρθρου, σύμφωνα με το οποίο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ θα κατηγορείται για «παρακίνηση σε εξέγερση».

Στρατιώτες μέσα στο Καπιτώλιο
© AP Photo / J. Scott Applewhite
Στρατιώτες μέσα στο Καπιτώλιο
Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ζήτησε την απομάκρυνση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, επικαλούμενη την 25η Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τραμπ είναι αντιμέτωπος με καθαίρεση, καθώς η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

Tags:
εισβολή, αποπομπή, Ντόναλντ Τραμπ, Τραμπ, Καπιτώλιο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK