15:20 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη για τις ταραχές που στέρησαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Όντας μόνιμα μπλοκαρισμένος από το Twitter, ο Τραμπ εξέδωσε δήλωση την Τετάρτη μέσω του γραφείου του γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, με την οποία ζητά «αποφυγή της βίας» εν μέσω δημοσιευμάτων για ένοπλες διαδηλώσεις καθώς πλησιάζει η ορκωμοσία Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

«Προτρέπω στην αποφυγή της βίας, της παραβίασης του νόμου και των βανδαλισμών οποιουδήποτε είδους» αναφέρεται στη δήλωση. «Αυτό δεν είναι αυτό που είμαι ή αυτό που είναι η Αμερική. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στην μείωση της έντασης. Σας ευχαριστώ».

Επιπλέον, οι ομοσπονδιακές αρχές αποκάλυψαν ότι μια «ταυτοποιημένη ένοπλη ομάδα» σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον στο ενδεχόμενο που οι βουλευτές του Κογκρέσου προχωρούσαν στην επίκληση της 25ης Τροπολογίας. Επιπλέον, η ίδια ομάδα εκτιμάται ότι σχεδιάζει να κάνει «ντου» σε κυβερνητικά γραφεία σε κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ την ημέρα της ορκωμοσίας.

«Το FBI έλαβε πληροφορίες σχετικά με μια ταυτοποιημένη ένοπλη ομάδα που σκοπεύει να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 16 Ιανουαρίου», αναφέρει το έγγραφο. «Προειδοποίησαν ότι εάν το Κογκρέσο επιχειρήσει να καθαιρέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω της 25ης Τροπολογίας, θα υπάρξει τεράστια εξέγερση».

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στην Ουάσινγκτον (αναμένονται πάνω από 20.000 στρατιώτες) πραγματοποιείται εν μέσω αναφορών ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) προετοιμάζεται για ένοπλες διαμαρτυρίες που προγραμματίζονται και στις 50 πρωτεύουσες των Πολιτειών τις ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Μπάιντεν.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Ουάσινγκτον, η οποία θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 24 Ιανουαρίου, και στοχεύει στην προστασία της «δημόσιας υγείας και ασφάλειας στην Κολούμπια».

Tags:
διαδηλώσεις, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Καπιτώλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK