08:56 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Σε 10 ανέρχονται οι Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο των ΗΠΑ κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη.

Στους 10 ανήλθαν οι Ρεπουμπλικανοί μέλη του Κογκρέσου που έχουν δηλώσει ανοιχτά πως ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μετά από την ανακοίνωση του Πίτερ Μέιχερ και του Άντονι Γκονζάλεζ. Οι ανακοινώσεις των δύο Ρεπουμπλικάνων έρχονται να προστεθούν σε αυτές των επίσης Ρεπουμπλικάνων, Νταν Νιούχαουζ, Λιζ Τσένεϊ, Τζον, Κάτκο, Άνταμ Κιντζιγκερ, Φρεντ Απτον και Χερέρα Μπέτλερ, οι οποίοι είχαν δεσμευτεί πως θα ψηφίσουν υπέρ της απομάκρυνσης του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μέιχερ ανέφερε στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο Twitter:

«Σήμερα, η δουλειά μου είναι να εφαρμόσω την καλύτερη κρίση μου στο άρθρο της κατηγορίας που εξετάζεται από το σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Έχοντας υπόψη τα πραγματικά περιστατικά, πιστεύω ότι το άρθρο της κατηγορίας είναι ακριβές. Ο Πρόεδρος προδίδει αξίωμά του επιδιώκοντας να υπονομεύσει τη συνταγματική μας διαδικασία και φέρει την ευθύνη για υποκίνηση των βίαιων εξεγέρσεων την περασμένη εβδομάδα. Με βαριά καρδιά, θα ψηφίσω για να παραπέμψω τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» .

Ο Γκονζάλες, σε ξεχωριστή δήλωση, είπε ότι ήταν επίσης «υποχρεωμένος να υποστηρίξει την παραπομπή».

Υπενθυμίζεται πως κανένας Ρεπουμπλικάνος του Σώματος δεν είχε ψηφίσει υπέρ των άρθρων κατηγορίας που διατυπώθηκαν εναντίον του Τραμπ την προηγούμενη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραπέμφθηκε.

Tags:
ψήφος, ψηφοφορία, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανοί, Καπιτώλιο, Κογκρέσο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK