06:47 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
0 0 0
Βρείτε μας

Για άμεση απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι έκανε λόγο, την Κυριακή (17/01, τοπική ώρα), το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω δήλωσης του Μάικ Πομπέο.

Οι ΗΠΑ, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι, την Κυριακή (17/01, τοπική ώρα), ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας κατά την άφιξή του από τη Γερμανία. 

Σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο υποστήριξε:

«Προτρέπουμε τη ρωσική κυβέρνηση να προσφέρει ίσους όρους ανταγωνισμού σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν είναι το πρόβλημα. Απαιτούμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή του».

Ακόμα, ο Πομπέο πρόσθεσε πως «ο ρωσικός λαός, όπως και οι άνθρωποι παντού, αξίζει μια κυβέρνηση που να υποστηρίζει μια ανοιχτή αγορά ιδεών, μια διαφανή και υπεύθυνη διακυβέρνηση, ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα και την ικανότητα άσκησης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λόγου και της συνάθροισης χωρίς φόβο τιμωρίας».

Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (17/01), ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, συνελήφθη στο αεροδρόμιο όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας και, μέχρι τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου, η προσωπικότητα της Αντιπολίτευσης είναι υπό κράτηση. 

Ο Ναβάλνι έχει δηλώσει ότι σκόπευε να επιστρέψει στη Ρωσία στις 17 Ιανουαρίου και η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας γνωστοποίησε την πρόθεσή της να τον συλλάβει βάσει «κακόβουλων παραβιάσεων» των δύο ανασταλτικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Η προσωπικότητα της ρωσικής Αντιπολίτευσης νοσηλεύτηκε στο Ομσκ, στις 20 Αυγούστου, καθώς αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης και -με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων- οι γιατροί διέγνωσαν μεταβολική διαταραχή, η οποία προκάλεσε απότομη αλλαγή του σακχάρου στο αίμα.

Πάντως, η αιτία που προκάλεσε απότομη αλλαγή του σακχάρου στο αίμα, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αλλά, σύμφωνα με τους γιατρούς στο Ομσκ, δεν βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα και στα ούρα του Ναβάλνι.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (242)
Tags:
Μάικ Πομπέο, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ΗΠΑ, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK